News

Jill Biden, depistată pozitiv la Covid-19. Care este starea Primei Doamne a SUA

Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, a fost depistată cu Covid-19. Testat și el, Joe Biden, care e așteptat în weekend la summitul G20, a ieșit negativ.
05.09.2023 | 09:17
Jill Biden depistata pozitiv la Covid19 Care este starea Primei Doamne a SUA
Jill Biden, depistată cu Covid-19. Președintele Joe Biden, așteptat la summitul G20, testat negativ. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jill Biden a fost depistată cu infecția Covid-19 după ce a efectuat un test luni seară, a declarat Casa Albă. Imediat, Joe Biden a fost și el testat, iar rezultatul a fost unul negativ.

Jill Biden, depistată cu Covid-19. Președintele Joe Biden, așteptat la summitul G20, testat negativ

Prima Doamnă a SUA, în vârstă de 72 de ani, se confrunta cu simptome ușoare la momentul testului pozitiv, a declarat responsabilul cu comunicarea al lui Jill Biden, Elizabeth Alexander, într-un comunicat. În următoarea perioadă, soția liderului american plănuiește să rămână în locuința ei din Rehoboth Beach, Delaware.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după rezultatul pozitiv al Primei Doamne, și președintelui Biden i s-a administrat un test Covid-19. Acesta a fost testat negativ, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Președintele va fi supus unor teste săptămâna aceasta într-un ritm regulat. Doctorii vor monitoriza toate simptomele care ar putea să apară în cazul său”, a mai spus Jean-Pierre, citată de CBS News.

ADVERTISEMENT

Jill Biden, care e profesoară la Northern Virginia Community College, le-a spus săptămâna trecută elevilor de gimnaziu din Washington DC că urmează să înceapă să predea din nou cursuri săptămâna aceasta.

Având în vedere diagnosticul ei de Covid-19, Prima Doamnă ”colaborează cu instituțiile pentru a se asigura că orele ei sunt acoperite de un înlocuitor”, a mai spus Elizabeth Alexander pentru CBS News. Jill Biden este prima soție a unui șef de stat al SUA care a deținut un loc de muncă cu normă întreagă în timp ce locuiește la Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Jill Biden, testată pozitiv la Covid-19 și în 2022

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a fost testată pozitiv pentru coronavirus, de două ori, în 2022. S-a întâmplat în august, în debutul lunii, apoi în finalul ei. Nici atunci nu a avut simptome severe.

În altă ordine de idei, Joe Biden are un program încărcat în această perioadă. El este așteptat să ajungă în India pe 7 septembrie pentru summitul liderilor Grupului celor 20 (G20), urmat de o vizită de o zi la Hanoi, Vietnam.

ADVERTISEMENT

Actualul lider de la Casa Albă Biden a anunțat că va candida în 2024 pentru un nou mandat. Joe Biden (80 de ani) este cel mai în vârstă președinte care reintră într-o cursă electorală la Washington.

ADVERTISEMENT