News

Jill Biden nu scapă de Covid-19. Ce va face Joe Biden după ce soția a fost testată pozitiv din nou

Emoții la Casa Albă. Soția președintelui Joe Biden, Jill Biden, este din nou bolnavă de Covid-19. Prima doamnă a SUA a fost testată pozitiv după ce se vindecase la începutul acestei luni.
25.08.2022 | 09:59
Jill Biden nu scapa de Covid19 Ce va face Joe Biden dupa ce sotia a fost testata pozitiv din nou
Jill Biden are Covid-19 din nou. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Conform Reuters, Jill Biden (71 de ani) nu are simptome, dar va reveni la izolare. Purtătorul de cuvânt Kelsey Donohue a mai precizat că preşedintele Joe Biden a fost testat negativ pentru coronavirus miercuri.

Jill Biden nu are simptome, dar a fost izolată

Chiar și așa, fiind persoană de contact, liderul de la Washington va fi testat mai des şi va purta mască de protecție când se va întâlni cu alte persoane. Asta prevede legislația din SUA.

ADVERTISEMENT

Amintim că în urmă cu doar nouă zile, Jill Biden a fost testată pozitiv la Covid-19. Prima doamnă din SUA a început să prezinte simptome asemănătoare unei răceli, iar testul PCR a dat rezultat pozitiv.

La acea vreme, soțul ei a fost testat negativ pentru Covid-19. Ulterior, Joe Biden a purtat masca 10 zile în spaţiile închise şi când s-a aflat lângă alte persoane.

ADVERTISEMENT

Înainte de acest episod, preşedintele SUA a testat pozitiv pentru Covid-19 la 5 august 2022. Prima dată, el a fost testat pozitiv la Covid-19 la 21 iulie, iar șase zile mai târziu a ieșit din izolare.

Covid-1o pune probleme cuplului prezindențial

La acea vreme, Biden a fost testat negativ și s-a crezut că s-a vindecat după ce a urmat un tratament pentru noul coronavirus. Cu toate acestea, el a fost testat din nou pozitiv la 30 iulie.

ADVERTISEMENT

Despre acea situație, medicul Casei Albe a a transmis că a fost o ”recădere”, caz observat la un mic procent dintre pacienţii trataţi cu antiviralul Paxlovid.

Acelaşi medicament i-a fost prescris și soției, care în urmă cu patru zile fusese testată negativ pentru Covid-19, după cinci zile de izolare în urma unui test pozitiv, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

După ce a stat izolată cinci zile şi după ce a primit un rezultat negativ la două teste consecutive pentru COVID-19, Prima Doamnă va pleca din Carolina de Sud spre Delaware mai târziu în cursul zilei”, anunţa duminică un purtător de cuvânt de la Casa Albă.

ADVERTISEMENT