Sporturi

JO de la Tokyo, a patra ediţie amânată din istoria Jocurilor Olimpice! Doar războaiele mondiale au mai blocat Olimpiada + japonezii şi-au adus aminte de 1940

23.03.2020 | 21:29
JO de la Tokyo a patra editie amanata din istoria Jocurilor Olimpice Doar razboaiele mondiale au mai blocat Olimpiada  japonezii siau adus aminte de 1940
JO de la Tokyo, a patra ediţie amânată din istoria Jocurilor Olimpice! Doar războaiele mondiale au mai blocat Olimpiada (sursă foto: profimediaimages.ro)
ADVERTISEMENT

JO de la Tokyo nu se va mai disputa în 2020 şi a fost amânată pentru o dată care va fi anunţată ulterior. Este pentru a patra oară în istoria Jocurilor Olimpice când se întâmplă acest lucru. FANATIK îţi prezintă motivele pentru care alte trei Olimpiade nu s-au mai disputat.

JO de la Tokyo, a patra ediţie amânată din istoria Jocurilor Olimpice. Prima oară s-a întâmplat în 1916

Luni seară, Dick Pound, membru al Comitetului Olimpic, a anunţat că JO de la Tokyo vor fi amânate, ceea ce înseamnă ca va fi a patra ediţie din istoria Jocurilor Olimpice care are această soartă. Cu toate acestea, competiţia care trebuia să se dispute în Japonia ar putea avea loc în 2021.

ADVERTISEMENT

“Ținând cont de informațiile oferite de CIO, s-a decis ca Jocurile Olimpice să fie amânate. Momentan nu s-a stabilit noua dată de desfășurare a competiției, dar cu siguranță aceasta nu va începe pe 24 iulie, așa cum știam cu toții”, a declarat Dick Pound pentru USA Today.

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu ediţia Jocurilor Olimpice din 1916. Competiţia trebuia să fie organizată la Berlin, însă Primul Război Mondial a amânat Olimpiada. Decizia a fost luată imediat după începerea conflagraţiei, însă capitala Germaniei a organizat până la urmă Jocurile Olimpice în 1936.

ADVERTISEMENT

Al Doilea Război Mondial a dus la anularea a doua ediţii ale Jocurilor Olimpice

Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936 a fost ultima ediţie organizată, după ce Al Doilea Război Mondial a început pe 1 septembrie 1939. Între 21 septembrie şi 6 octombrie 1940, Olimpiada trebuia organizată la Tokyo, însă competiţia nu a mai avut loc. Problemele au apărut din cauza celui de-Al Doilea Război Chino-Japonez, început în 1938.

Doi ani mai târziu, în iulie 1940, Japonia a anunţat că nu va mai organiza Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar CIO a decis să mute competiţia la Helsinki. Olimpiada trebuia să aibă loc în perioada 20 iulie-4 august 1940, însă războiul început între Finlanda şi URSS a dus la anularea ediţiei.

ADVERTISEMENT

În 1939, cu doar câteva luni înainte de startul celui de-Al Doilea Război Mondial, Comitetul Olimpic Internaţional a decis ca ediţia JO din 1944 să fie organizată de Londra. Conflagraţia a dus la anularea Olimpiadei, iar capitala Angliei a găzduit ediţia din 1948, prima după o pauză de 12 ani.

Două ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă nu s-au mai disputat

Jocurile Olimpice de iarnă din 1940 trebuiau să fie oragnizate de Garmisch-Partenkirchen, decizie luată de Comitetul Olimpic Internaţional în primăvara anului 1939. Startul celui de-Al Doilea Război Mondial a dus la anularea ediţiei, decizie luată în noiembrie 1939.

ADVERTISEMENT

Ediţia din 1944 a Jocurilor Olimpice de iarnă erau programte să aibă loc la Cortina d’Ampezzo. La doi ani după startul celui de-Al Doilea Război Mondial, în 1941, CIO a decis să amâne şi această competiţie. Oraşul italian a organizat până la urmă ediţia din 1958 a Jocurilor Olimpice de iarnă.

ADVERTISEMENT