Sport

Joao Janeiro l-a caracterizat pe Rafa Mujica, ținta lui Gigi Becali la FCSB. Ce detalii are despre transfer

Gigi Becali a pus ochii pe Rafa Mujica, unul dintre cei mai buni atacanți din campionatul Portugaliei, dar portughezii nu-l văd pe fotbalistul spaniol la FCSB
13.04.2024 | 18:35
Joao Janeiro la caracterizat pe Rafa Mujica tinta lui Gigi Becali la FCSB Ce detalii are despre transfer
Gigi Becali a pus ochii pe Rafa Mujica, unul dintre cei mai buni atacanți din campionatul Portugaliei, dar portughezii nu-l văd pe fotbalistul spaniol la FCSB Colaj Fanatik: sportpictures.eu / X FC Arouca
ADVERTISEMENT

Joao Janeiro nu crede că Gigi Becali îl poate transfera pe Rafa Mujica la FCSB. Patronul liderului din SuperLiga l-a trimis pe impresarul Florin Vulturar în Portugalia să se intereseze în ce condiții îl poate transfera pe atacantul spaniol Rafa Mujica (25 de ani) de la Arouca, aflat în acest moment pe locul 3 în clasamentul golgheterilor din Primeira Liga. Gigi Becali îl vrea pe fotbalistul crescut la academia Barcelonei pentru a ataca grupele Champions League.

Gigi Becali îl vrea pe Rafa Mujica de la Arouca

Rafa Mujica se anunță însă o țintă destul de înaltă pentru liderul la zi din SuperLiga. Atacantul are cifre impresionante în campionatul Portugaliei.

ADVERTISEMENT

După cele două goluri marcate în meciul Braga – Arouca (0-3) din etapa trecută, Mujica a ajuns la cota de 18 reușite și a devenit fotbalistul spaniol cu cele mai multe goluri înscrise într-o singură ediție din campionatul Portugaliei în secolul 21. Vârful lui Arouca l-a depășit pe Fran Navarro, care marcase de 17 ori sezonul trecut pentru FC Porto.

  • 21 de goluri a marcat Rafa Mujica până acum în sezonul 2023/2024, în 33 de meciuri disputate în toate competițiile
  • 6.000 de euro este salariul lunar pe care îl primește Rafa Mujica la Arouca
ADVERTISEMENT

Joao Janieiro nu crede că Gigi Becali îl poate aduce pe Rafa Mujica la FCSB: ”Sunt multe echipe interesate de serviciile lui”

Contactat de FANATIK, antrenorul portughez Joao Janeiro, cunoscut publicului din România pentru mandatul-fulger la FCU Craiova, nu îl vede pe atacantul iberic semnând cu FCSB.

”Sincer, cred că este foarte dificil pentru FCSB să-l poată transfera pe Mujica. Sunt multe echipe interesate de serviciile lui. Este un atacant bun, mobil, foarte rapid și eficient în oportunitățile pe care le are”, a precizat Joao Janeiro.

ADVERTISEMENT

Record: Rafa Mujica are clauză de reziliere de 10 milioane de euro

Potrivit presei din Portugalia, Rafa Mujica este dorit de Braga, dar și de Benfica. Golgheterul are contract cu Arouca până în 2025, cu o clauză de reziliere de 10 milioane de euro, scrie Record.

Rafa Mujica realizează că trăiește „cel mai bun sezon ca fotbalist profesionist”. Sezonul trecut atacantul a marcat 14 goluri, dintre care 8 în campionat.

ADVERTISEMENT

Arouca l-a transferat pe Rafa Mujica în vara anului 2022, de la formația spaniolă Las Palmas, care îl împrumutase la UE Cornellà, Extremadura, Villarreal B și Real Oviedo. A mai fost la Leeds United U23, în Anglia. În 2022, când a ajuns la Arouca Rafa Mujica avea o cotă de piață de 300.000 de euro, iar acum are o clauză de reziliere de 10 milioane de euro. În 65 de meciuri jucate pentru Arouca, Rafa Mujica a marcat 35 de goluri și a dat 5 pase decisive.

Eu pe Mujica îl urmăresc de când a venit în Portugalia. Era la Oviedo, cei de acolo l-au lăsat să plece. Știam de el și când avea patru goluri, îl știam și când avea nouă goluri. Acum o să fie din ce în ce mai greu ca să-l iei. Este un jucător care a dat aproape 20 de goluri în Portugalia. Am fost la meciul cu Braga, a bătut aproape de unu singur Braga, la ei acasă, eu zic că e un jucător de mare valoare” – Florin Vulturar, agent FIFA, la FANATIK SUPERLIGA

Florin Vulturar este conștient că nu-i ușor de adus un fotbalist din Portugalia, cu cifrele lui Rafa Mujica: ”Prețul nu-l știu în momentul de față, am discutat ceva, vom vedea dacă e posibil de adus un asemenea jucător. Totuși, nu-l aduci de la Braga sau de la Porto, îl aduci de la o echipă de mijlocul clasamentului.

Ei vând foarte bine, echipe de mijlocul clasamentului au vândut pe 10 milioane de euro, mi se pare incredibil. Vorbesc în fiecare zi cu Gigi Becali, trebuie să-ți faci o strategie de acum, nu în ultimele etape sau după ce se termină campionatul. O să vorbim după meciul cu CFR”. 

FCSB este lider autoritar în SuperLiga, cu 10 puncte în fața ocupantei locului 2, CFR Cluj, formație pe care o întâlnește duminică, 14 aprilie, de la ora 21:00, în deplasare.

ADVERTISEMENT