Fotbal intern

Jose Mourinho a lăudat un antrenor din Liga 1: “Liderul autentic al vestiarului”

26.11.2020 | 23:51
Jose Mourinho a laudat un antrenor din Liga 1 Liderul autentic al vestiarului
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho, celebrul tehnician portughez, a lăudat un antrenor din Liga 1, mai exact pe fost suău căpitan de la FC Porto, Jorge Costa. Acesta l-a descris ca pe un lider autentic al vestiarului în perioada sa de la formația FC Porto.

În prezent antrenor la Tottenham Hotspur, Jose Mourinho, a explicat diferența între un căpitan de echipă și un lider autentic al vestiarului.

ADVERTISEMENT

Dintre numele celebre pe care le-a antrenat de-a lungul carierei, Jose și-a amintit de Jorge Costa și l-a dat pe acesta exemplu atunci când vine vorba de un lider adevărat al echipei.

Jose Mourinho a lăudat un antrenor din Liga 1: “Liderul autentic al vestiarului”

“Am avut căpitani care n-au fost lideri. De multe ori căpitanul nu este liderul echipei, Zanetti și Terry au fost. Atunci când ai astfel de lideri devii mai bun ca și antrenor. L-am avut pe Jorge Costa la FC Porto.

ADVERTISEMENT

Jucam cu Belenenses în campionat și era 0-2 la pauză pentru adversari. Mergeam spre vestiare și eram nervos, Costa mi-a spus să aștept la ușa 2 minute, a trântit ușa vestiarului și am așteptat.

A făcut “treaba murdară” pentru mine, a deschis ușa și mi-a zis <<i-am antrenat>>. A făcut tot cee ce trebuia să fac eu, am câștigat cu 3-2. Costa nu marcase niciodată, era fundaș central, însă în acea partidă a marcat 2 goluri, acesta este un lider adevărat.”, a declarat Jose Mourinho pentru Top Eleven.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho: “Liderii adevărați nu se cumpără”

“Liderii adevărați nu se cumpără și aceștia nu se fac, atunci când îi ai în cadrul echipei ești mereu cu un pas în față. Din păcate fotbalul actual este bazat pe imagine, iar oamenii își îndreaptă atenția către jucătorii care arată ca și lideri dar nu sunt. Pe lângă ei sunt liderii adevărați, care de multe ori nu se văd”, a mai completat Jose Mourinho.

Jorge Costa, actualul tehnician al lui Gaz Metan Mediaș, a evoluat pentru FC Porto între 1987 și 2006, perioadă în care a strâns 251 de partide marcând 16 goluri. Portughezul a avut parte de o cariera fabuloasă ca și jucător activ. Momentele sale de glorie au venit din postura de căpitan al lui FC Porto, echipă condusă în acea vreme de Jose Mourinho.

ADVERTISEMENT

“Bicho” cum era Costa poreclit a cucerit 4 titluri majore cu Porto: campionatul în Portugalia, Cupa Portugaliei, Cupa UEFA și UEFA Champions League, fiind unul dintre cei mai buni fundași centrali din istoria fotbalului.

ADVERTISEMENT