Fotbal international

Jose Mourinho a luat decizia. “Asta vreau să fac în continuare! Aparțin fotbalului de elită”

18.01.2019 | 13:26
Jose Mourinho a luat decizia Asta vreau sa fac in continuare Apartin fotbalului de elita

Înlăturat de pe banca lui Manchester United în urmă cu exact o lună, ca urmare a nemulțumirilor generale față de calitatea scăzută a jocului echipei și a lipsei de rezultate, antrenorul portughez Jose Mourinho a luat decizia în privința viitorului său. În pofida faptului că experiența sa pe Old Trafford i-a adus primul fiasco al carierei, United fiind singurul club unde Mourinho nu a reușit să câștige titlul, lusitanul are în continuare multă căutare în Europa.

Real Madrid și-a expus fățiș dorința de a-l readuce pe cel supranumit The Special One pe Santiago Bernabeu, ceea ce nu a produs bucurie în vestiarul galacticilor. Căpitanul Sergio Ramos a spus pe șleau că nu dorește revenirea lui Mourinho, semn că și aici, în perioada petrecută, portughezul și-a creat numeroase animozități, el fiind cel care l-a îndepărtat pe portarul Iker Casillas de echipa la care a început fotbalul.

Jose Mourinho a luat decizia de a merge la un alt club de top. Așteaptă oferte

Mourinho are 56 de ani și e decis să continue, să revină cât mai curând pe bancă, pentru că se consideră tânăr pentru această meserie. “Vreau să antrenez. Sunt prea tânăr, sunt în fotbal de multă, multă vreme, iar în curând voi împlini 56 de ani. Sunt prea tânăr ca să mă gândesc la retragere”.

Dar Super Jose nu vrea să meargă la orice echipă. Nu dorește să antreneze decât la cluburi de elită. AS Monaco a tatonat terenul pentru a-i vedea disponibilitatea, însă Mou nici nu a vrut să audă, monegascii fiind acum în luptă pentru supraviețuire în Ligue 1. Ceea ce pentru lusitan ar fi o retrogradare profesională. “Eu aparţin fotbalului de elită şi aici vreau să revin”.

La United a pierdut războiul cu francezul Paul Pogba

Toată lumea știe că la Mourinho spectacolul este pe ultimul plan. Ceea ce contează pentru el sunt cele două laturi disciplinare: cea tactică, din teren, unde primul obiectiv este ca echipa să nu ia gol, abia apoi să marcheze și cea de vestiar, cu jucători care să se supună indicațiilor, fără a contesta ceva sau a veni cu o părere contrarie. Din punctul său de vedere antrenoru e cheia și orice jucător, oricât de celebru ar fi, dacă strică unitatea și disciplina grupului trebuie înlăturat.

Jose Mourinho a luat decizia de accepta altă propunere pe care i-o va face un club de top. De la United a plecat și ca urmare a conflictului cu francezul Paul Pogba
Jose Mourinho a luat decizia de accepta altă propunere pe care i-o va face un club de top. De la United a plecat și ca urmare a conflictului cu francezul Paul Pogba

Așa a fost la Manchester United războiul cu francezul Paul Pogba. Pe care l-a pierdut, pentru că francezul a rămas și Mourinho a plecat, ce e drept, câștigând o avere compensatoriu din concediere. “Fraza lui Alex Ferguson (emblematicul antrenor de la MU) pe care am păstrat-o este: ‘Atunci când un jucător devine mai important decât echipa, la revedere”.