Sport

Jose Mourinho, pe făraș la AS Roma? Meciul cu Servette din Europa League ar putea fi decisiv

AS Roma are un start de sezon mult sub așteptări, iar acest lucru ar putea duce la o demitere prematură a lui Jose Mourinho.
04.10.2023 | 18:10
Jose Mourinho pe faras la AS Roma Meciul cu Servette din Europa League ar putea fi decisiv
AS Roma are un start de sezon mult sub așteptări, iar acest lucru ar putea duce la o demitere prematură a lui Jose Mourinho. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Giallorossi” au adunat doar 8 puncte în primele 7 etape din Serie A și sunt abia pe locul 13 în clasament, deși la începutul sezonului obiectivul clar era Top 4 pentru a prinde un loc de Champions League.

Jose Mourinho, aproape de demiterea de la AS Roma

Drumul până la finalul stagiunii este lung și anevoios, dar Jose Mourinho ar putea să nu ajungă la final cu AS Roma. Și asta în ciuda faptului că a câștigat Conference League, iar stagiunea precedentă a ajuns în finala Europa League.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă romanii au început cu dreptul faza grupelor din Europa League, scor 2-1, pe terenul lui Sheriff Tiraspol, se pare că ”The Special One” își joacă postul la partida de pe Olimpico cu Servette Geneva, din etapa a 2-a.

Conform publicației italiene SportMediaSet, șefii clubului iau în considerare o despărțire prematură de Mourinho în cazul în care AS Roma nu va reuși să se impună în întâlnirea programată joi, 5 octombrie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât zvonul demiterii portughezului, jurnaliștii italieni anunță că principalul favorit pentru înlocuirea sa este Antonio Conte, tehnician liber de contract din luna martie când s-a despărțit de Tottenham.

Mourinho s-a îmbogățit în urmă demiterilor

Singura problemă care se ridică în toată această poveste este faptul că în cazul în care conducătorii lui AS Roma vor decide să se despartă de Jose Mourinho înaintea finalului de sezon, atunci când îi expiră contractul, vor fi nevoiți să plătească.

ADVERTISEMENT

Și se știe faptul că ”The Special One” nu este ieftin deloc. Impresarul Jorge Mendes a știut tot timpul să negocieze la sânge contractele antrenorului, care a primit despăgubiri uriașe de la toate cluburile care l-au demis și care au fost nevoite să îi plătească contractul până la final sau o mare parte din el.

Portughezul a fost demis de-a lungul carierei de la patru dintre cele mai importante cluburi din Europa, Chelsea, Real Madrid, Manchester United și Tottenham Hotspur, iar în total a primit nu mai puțin de 90 de milioane de euro ca despăgubiri.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho încasează la AS Roma una salariu de 7.000.000 de euro pe an. Este un venit mult mai mic decât a primit portughezul din ultimele sale înțelegeri cu coloșii din Premier League sau La Liga.

ADVERTISEMENT