Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Joyskim Dawa, ironizat de Sorin Cârţu: “A fost cel mai bun jucător al lui Hermannstadt!”

FCSB a fost lăsată în 10 oameni la Sibiu în urma unei gafe a lui Dawa. Astfel, echipa lui Becali a pierdut printre degete o victorie care ar fi detașat-o de competiție în clasamentul Ligii I.
22.09.2023 | 18:33
Joyskim Dawa ironizat de Sorin Cartu A fost cel mai bun jucator al lui Hermannstadt
Sorin Cartu l-a IRONIZAT pe Dawa, dupa GAFELE din Hermannstadt - FCSB 2-2. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

FCSB a jucat în 10 oameni încă din minutul 60. Dawa a greșit decisiv în propriul careu, iar arbitrul i-a arătat cartonașul roșu. În 10 oameni, echipa lui Becali a ținut de rezultat și a reușit să scape neînvinsă de la Sibiu. Pentru FCSB, remiza cu Hermannstadt este prima din acest sezon.

Dawa a luat roșu la Sibiu

“Cel mai bun de pe teren a fost Dawa. Dar pentru, cel mai bun de la Sibiu. Eu nu știu, dar am văzut și la primul gol. Eu cred că echipele noastre, ori nu sunt învățate, ori îi ia de cap, nu pot să se exprime pe o minge descoperită. Toată lumea se grăbește și lasă loc.

ADVERTISEMENT

Când este o minge descoperită tu ca apărare trebuie să te strângi, să fi cât mai strâns tu apărarea asta de 4 și să faci puțin pasul în spate. Ce caută Dawa, s-a grăbit să-l atace, să iasă către jucător și s-a încălecat cu Haruț, când el trebuia să strângă și atunci nu mai există spațiu.

Nu știu, ori nu le exersează, ori nici antrenorii nu știu ce să le spună. Am văzut asta și la Universitatea niște goluri primite așa, în special cu FCSB. Dar tu Dawa nu ai voie să ieși acolo. Poate cel mai bine era să iasă Haruț, el acolo a lăsat spațiu între el și Radunovic.

ADVERTISEMENT

Am observat de multe ori în dezvoltare. După mine, în dezvoltarea jocului tu trebuie să apari într-o anumită poziție, nu să fii fixat. Pentru că atunci când se greșește o pasă, te găsește la distanță de jucător. Tu trebuie să apari în spațiu.”, a declarat Sorin Cârțu.

Dawa mai are de lucrat la poziționare

FCSB a fost egalată în urma unui penalty comis de Dawa. Târnovanu a fost la un pas să își salveze echipa de la egalare. Portarul oaspeților a reușit să apere penalty-ul, însă nu a respins mingea suficient de departe, iar Paraschiv, pe urmărire, a reușit egalarea. Hermannstadt ocupă locul 5 în clasament cu 13 puncte.

ADVERTISEMENT

“Mingea aia nu era în posesia Sibiului, mingea era la Șut. Șut a pasat către Olaru, Olaru a lovit mingea în călcâi într-un moment în care FCSB se deschidea. Deci ei în momentul acela au fost prinși desfăcuți într-un moment în care lucrau la construcție”, a declarat Andrei Vochin.

“Au spus că la vizionarea jocului, au analizat unde pot lovi și acolo au lovit. Pentru că ambii fundași centrali, Haruț, Dawa sau Ngezana au probleme. Chiricheș nu ar fi greșit pentru că a jucat la nivel înalt și înțelege poziționarea. Din poziționare poți încide aceste culoare”, a declarat Valeriu Răchită.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și EXCLUSIV, de la 10:30, pe FANATIK.RO. Emisiunea se difuzează fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Cartu despre Dawa

ADVERTISEMENT