Fotbal intern

Jucători surpriză la FCSB II pentru meciul din week-end cu CSA Steaua. Cine va fi în poartă. Reacţia lui Becali

09.03.2021 | 17:45
Jucatori surpriza la FCSB II pentru meciul din weekend cu CSA Steaua Cine va fi in poarta Reactia lui Becali
Meciul de fotbal dintre FCSB - CSA Steaua contand pentru Liga a 3-a, disputat in Bucuresti, sambata, 19 septembrie 2020. © FOTO: Stefan Constantin / Sport Picture
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a declarat în mai multe rânduri că vrea să oprească CSA Steaua în tentativa de a promova în liga secundă. Pentru meciul din week-end, dintre CSA și FCSB II, patronul roș-albaștrilor a decis ce jucători de la prima echipă vor merge să ajute formația secundă împotriva trupei lui Daniel Oprița.

Gigi Becali: “Merg mai mulți jucători. Nu sacrific meciul cu UTA”

UPDATE, 9 martie, ora 17:51 / După ce FANATIK a anunţat în exclusivitate ce jucători vor merge la FCSB II pentru meciul cu CSA Steaua, Gigi Becali a oferit o primă reacţie şi a anunţat ce fotbalişti vrea să trimită la echipa a doua.

ADVERTISEMENT

“De ce să câștige CSA? Trebuie să câștige? Merg mai mulți jucători. Eu vreau să promoveze CSA, dar să bată copiii. Dacă nu îi bat pe copii… Îi trimit pe Perianu, Șut, Pantea, Simion, Niță, Oaidă, Nedelcu. Normal că și Tavi Popescu! E copil, are 18 ani. Nu sacrific meciul cu UTA! Tavi Popescu nu va juca în meciul cu UTA pentru că are trei cartonașe galbene.

Îl protejez să nu ia galben și să joace cu CFR Cluj! Vreau să jucăm copiii ca să le dăm o șansă. Am zis ‘Hai să jucăm cu copiii că să promoveze Talpan!’. Cum să promoveze CSA? Meciul se joacă acolo unde e sudoarea mea, unde e munca mea”, a declarat Gigi Becali pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

ŞTIRE INIŢIALĂ – 9 martie, ora 14:16

FANATIK a aflat că Bogdan Vintilă, fost antrenor la FCSB, acum la echipa secundă, va primi întăriri pentru meciul de pe terenul 5 din Ghencea. Printre numele pe care se va baza Vintilă se numără Soiledis, Simion, Buziuc, Nedelcu sau Pantea. Nu va merge Straton la echipa a doua, deși părea posibil, astfel că poarta celor de la FCSB II va fi apărată de Târnovanu, goalkeeper-ul adus de la Iași.

Gigi Becali a decis ce jucători va trimite la FCSB II pentru meciul cu CSA Steaua de pe terenul 5 din Ghencea

Sâmbătă, 13 martie, de la ora 15:00, pe terenul 5 din complexul Ghencea, CSA Steaua și FCSB II reiau lupta în seria a 4-a a ligii a treia. Cele două formații sunt despărțite de două puncte, 26 la 24, după turul de campionat, cu CSA neînvinsă în fruntea clasamentului.

ADVERTISEMENT

Orgoliile sunt mari între cele două formații roș-albastre, întrebarea care persistă zilele acestea fiind ce jucători va trimite FCSB la formația secundă pentru meciul din week-end. Din informațiile FANATIK, nu sunt chiar atât de mulți cum bănuiesc cei din Ghencea.

Este vorba în primul rând despre Aristidis Soiledis și de Alexandru Buziuc, care au și jucat ultimele meciuri de pregătire sub comanda lui Bogdan Vintilă. Acestora li se vor adăuga Pantea, Simion și Nedelcu, ultimul recuperat după accidentarea de luna trecută.

ADVERTISEMENT

În schimb Straton va merge cu prima echipă la Arad, pentru meciul cu UTA din aceeași zi, din runda cu numărul 27 din Liga 1. Existase și varianta trimiterii lui Straton pentru a ajuta FCSB II contra CSA, dar s-a decis să i se dea încredere lui Târnovanu, care a apărat foarte bine în ultimele meciuri.

Există și un mic semn de întrebare în privința lui Oaidă, dar decizia va fi luată cu două zile înainte de meci

Daniel Oprița a făcut la începutul săptămânii câteva declarații referitoare la informațiile sale privind primul 11 al celor de la FCSB II. Tehnicianul celor de CSA Steaua consideră că adversarul său de sâmbătă va avea mai mulți jucători de la prima echipă.

Ar fi o echipă bună pe care ei o pot trimite, cred că 90 la sută știu cum vor juca. Niga în poartă, apoi Pantea, Filip, Soiledis. Acolo cineva lângă Filip în centrul defensivei. Şut, Perianu, Oaidă la mijloc și Buziuc, Robert Ion și Ardeleanu în atac. Şi Simion ar putea să intre.

Nu mă sperie, dar e o echipă bună. Orice se poate întâmpla. Nu ne aşteptăm la un meci uşor. Băieţii au încredere şi îmi dau şi mie încredere. Jucătorii noştri au promovări, dar la echipe la care nu exista presiune. Aici e Steaua, e cu totul altceva”,  a declarat Oprița la Națiunea Stelistă.

FANATIK a aflat că Șut și Perianu vor merge cu echipa lui Toni Petrea la Arad, deci nu vor juca împotriva lui Oprița. Încă nu e clară situația lui Răzvan Oaidă, o decizie în privința trimiterii sale la FCSB II pentru acest meci urmând să fie luată cu două zile înainte de meci. Oaidă a fost înlocuit în prima repriză cu Gaz Metan Mediaș, Becali nemaiavând răbdare cu el până la clasica pauză, astfel că a intrat Ante Vukusic.

FCSB consideră că adevărata bătălie cu CSA Steaua se va da la barajul de promovare

Poate părea surprinzător că Gigi Becali nu trimite mai mulți jucători de la prima echipă pentru meciul cu CSA Steaua, aflată la două puncte în față în clasament. Este totuși explicabil, pentru că oamenii de acolo consideră că adevărata bătălie pentru a bloca CSA să promoveze se va da la baraj.

Primele două clasate din seria a 4-a a ligii a treia, cu siguranță CSA și FCSB II, vor juca tur-retur cu primele două clasate din seria a 3-a, probabil Afumați și Mostiștea Ulmu. Apoi învingătoarele acestor două baraje, foarte probabil CSA și FCSB II, se vor duela pentru locul de liga a doua. Acel baraj este considerat de cei de la FCSB războiul ce trebuie câștigat pentru a opri CSA să promoveze.

Astfel, pentru acest meci de la finalul săptămânii contra CSA Steaua, Bogdan Vintilă nu va avea la dispoziție jucători de la prima echipă pe care sigur îi va primi la preconizatul război din luna mai.

  • 2-1 pentru CSA Steaua a fost rezultatul meciului din tur, disputat pe 19 septembrie 2020, cu golul victoriei marcat de trupa lui Oprița în minutul 90
  • 8 victorii și două remize este linia de clasament a celor de la CSA Steaua, cele 4 puncte pierdute fiind acasă cu Tunari (0-0) și la Metalul Buzău (2-2)

  • (P) Cota BETANO pentru UTA Arad – FCSB: 1,55 este cota pentru „oaspeții deschid scorul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT