Life

Județul din România cu cele mai multe terenuri agricole. Are un sol foarte fertil și fermierii își doresc să cumpere pământ aici

Care este județul din România cu cele mai multe terenuri agricole? Aici solul este fertil, iar fermierii își doresc să cumpere pământ.
04.05.2024 | 08:00
Judetul din Romania cu cele mai multe terenuri agricole Are un sol foarte fertil si fermierii isi doresc sa cumpere pamant aici
Județul din România cu cele mai multe terenuri agricole. Sursă foto: pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Județul din România cu cele mai multe terenuri agricole poate fi numit și raiul fermierilor. O mulțime de agricultori caută să cumpere pământ aici, având în vedere că solul este foarte fertil.

Județul din România cu cele mai multe terenuri agricole

Când vine vorba de agricultură, România are cu ce se lăuda. Țara noastră produce grâu, cereale și nu numai. De altfel mai peste tot unde mergem avem șansa să vedem o mulțime de astfel de terenuri.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, există un loc în țara noastră ceva mai deosebit. Aici, solul este foarte fertil. Tocmai din acest motiv, o mulțime de fermieri fac tot posibilul să achiziționeze pământ aici, pentru a avea o recoltă bogată.

Județul din România cu cele mai multe terenuri agricole este Timiș. De altfel acesta se poate lăuda cu o suprafață agricolă de 693.034 hectare. Tot județul Timiș este și al doilea în ceea ce priveşte suprafaţa terenurilor cultivate în regim ecologic.

ADVERTISEMENT

Aceste date au fost evidențiate de o analiză realizată de CBRE România, furnizor de servicii în domeniul imobiliar comercial. De altfel se pare că fermierii sunt extrem de interesați de această zonă când vine vorba de investiții.

Are un sol foarte fertil și fermierii își doresc să cumpere pământ aici

Județul din România cu cele mai multe terenuri agricole are un sol fertil. De asemenea, condițiile climatice sunt favorabile. Iar sute de tranzacții sunt făcute de la o lună la alta, arată analiza.

ADVERTISEMENT

“Judeţul Timiş, cu un potenţial agricol semnificativ din punct de vedere al condiţiilor climatice favorabile şi solurilor fertile, atrage interesul investitorilor datorită oportunităţilor de dezvoltare ale zonei. În anul 2023, tranzacţiile cu terenuri agricole în judeţul Timiş au reprezentat 5% din totalul per ţară.

Mai mult, în primele două luni ale acestui an, au fost încheiate aproximativ 850 de tranzacţii, marcând o creştere cu 31% comparativ cu perioada similară a anului precedent”, declară Mădălin Aresmeriţoaie, Senior Consultant Industrial & Logistic Services, CBRE România, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

În același timp, sursa citată precizează că tot județul Timiș are o mulțime de oportunități de dezvoltare. Acest loc se află pe primul loc în România  în ceea ce prievește suprafața arabilă. Iar acest lucru este esențial în creșterea şi diversificarea activităților agricole în regiune.

Spre deosebire de alte zone din țară, în Timiș, fermierii au de unde alege. Aceștia pot adopta mai multe tactici sustenabile de producție agricolă. De altfel nici nu e nevoie de pesticide sintetice sau îngrășăminte chimice pentru a obține o recoltă bogată.

Iar acest lucru reprezintă un avantaj. Mai exact, mediul înconjurător este protejat în primul rând. De asemenea, se obțin produse agricole mult mai sănătoase, dar și mai naturale, de care consumatorii se pot bucura.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii