Life

Trucul genial care te ajută să ai o recoltă bogată. Ce trebuie să pui la rădăcina plantelor tale

Trucul genial care poate contribui la o recoltă bogată. Trebuie să pui un ingredient la rădăcinile plantelor, iar efectul este garantat.
27.07.2023 | 19:38
Trucul genial care te ajuta sa ai o recolta bogata Ce trebuie sa pui la radacina plantelor tale
Cum poți avea o recoltă bogată. Sursa foto: Unsplash/ Markus Spiske
ADVERTISEMENT

Care este trucul genial ce te poate ajuta să ai o recoltă bogată. Dacă aplici o soluție pe bază de ingrediente naturale la rădăcinile plantelor tale, rezultatele vor fi incredibile.

Trucul genial care te ajută să ai o recoltă bogată. Ingredientul pe care trebuie să-l pui la rădăcinile plantelor

Pentru cei pasionați de grădinărit există mai multe soluții naturale pe care le pot aplica pentru plante. Anumite produse pe care le ai în frigider pot fi utile chiar în grădina ta, așa că nu le arunca, ci dă-le o nouă șansă.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să ai grijă de grădină, trebuie să știi că există numeroase modalități de reciclare pentru ca anumite alimente să fie utile pentru plantele tale. Unele produse pot ajuta la îmbogățirea recoltei, iar plantele vor crește așa cum trebuie.

Cojile de ouă conțin mult calciu și contribuie la asigurarea rezistenței și grosimii plantelor, chiar și la nivel celular. Trebuie doar să golești oul, să speli cojile acestuia, după care să le lași să se usuce la soare.

ADVERTISEMENT

Totodată, cojile pot fi lăsate la fermentat într-un borcan plin cu apă. După o săptămână, acestea vor putea fi folosite ca îngrășământ. Trebuie doar să le pisezi și să le presari la rădăcina plantelor tale.

Ce alte ingrediente sunt utile în grădină

Un alt ingredient pe care îl poți folosi pe post de înlocuitor al îngrășămintelor de fermă este laptele. Trebuie doar să combini 50% lapte, fie că este lichid sau pudră, cu 50% apă. Soluția obținută se toarnă peste rădăcinile și tulpinile plantelor, notează playtech.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poți folosi și coji de banane, deoarece conțin până la 42% potasiu și 25% fosfor. Astfel, ele reprezintă un compost ideal pentru plante datorită faptului că le oferă calciu, magneziu și sulf.

Pentru a le putea folosi, cojile de banane se pun la fermentat în borcan, timp de câteva zile. După aceea, soluția se toarnă pe post de îngrășământ la rădăcinile plantelor din grădina ta.

ADVERTISEMENT

Deși mulți nu s-ar gândi la asta, chiar și zațul de cafea poate fi util pentru plantele tale. Acest ingredient conține 2% azot, 0,6% fosfor și 0,6% potasiu, așa că îl poți pune la rădăcinile plantelor pentru a avea efectul dorit.

ADVERTISEMENT
Tags: