News

Județul din România pe care oamenii îl părăsesc în masă. A pierdut 50.000 de locuitori în ultimii ani

Județul din România de unde oamenii se mută în număr mare. În ultimii ani, în jur de 50.000 de locuitori au plecat din el.
21.04.2024 | 08:00
Judetul din Romania pe care oamenii il parasesc in masa A pierdut 50000 de locuitori in ultimii ani
Județul din România care a rămas fără 50.000 de locuitori în ultimii ani. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Județul din România pe care oamenii îl părăsesc în număr mare. În jur de 50.000 de locuitori au plecat din el în ultimii ani. Este legat de București printr-o autostradă.

Județul din România pe care oamenii îl părăsesc în număr foarte mare. A rămas fără 50.000 de locuitori doar în ultimii ani

În ultimii ani, zeci de mii de oameni au plecat din județul Argeș. Pitești, reședința județului, este legat de Capitală prin autostrada A1. Tronsonul care leagă cele două orașe are 107 kilometri, astfel că se poate ajunge destul de ușor dintr-un capăt la celălalt.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, prefectul Perianu, candidatul PNL la conducerea Consiliului Județean Argeș, este de părere că acest lucru a făcut mai mult rău decât bine.

În jur de 50.000 de locuitori din județul Argeș au plecat în ultimii ani. Cei mai mulți au plecat pentru studii la București, dar și pentru a găsi joburi mai bine plătite.

ADVERTISEMENT

“Da, Piteștiul a fost singurul oraș legat prin autostradă de Capitală și de polul economic din zona Capitalei, numai că, din păcate, nouă nu ne-a folosit deloc, am avut o administrație fără viziune, care nu a știut să profite de situație.

La prima vedere, cel puțin, legarea de București mai mult ne-a dăunat. Studenții s-au dus să învețe în București, au vrut să rămână în București, pentru că găseau locuri de muncă mult mai bine plătite”, a explicat Radu Perianu pentru DCNews TV.

ADVERTISEMENT

Media de vârstă din Argeș a crescut

În plus, în afară de faptul că au plecat atât de mulți oameni, populația este îmbătrânită. Mai exact, media de vârstă a crescut cu 7 ani. Prefectul consideră că administrația nu a știut cum să “profite” de artera care leagă județul de București.

“Prin urmare, Argeșul nu a știut să profite de această arteră care ne lega de Capitală. A pierdut cam 50.000 de locuitori.  Am pierdut populație și, mai mult, e și îmbătrânită. Media de vârstă a crescut cu 7 ani, în ultimii ani, ceea ce înseamnă că nu mai ești atractiv pentru companii.

ADVERTISEMENT

Dacă nu înțelegem să ne trezim și să ajutăm impulsionarea mediului economic în Argeș, nu putem spera la mai bine în următorii zece ani. Dacă stăm și băltim ca până acum, perspectivele iată că nu sunt bune”, a mai spus prefectul.

În județul Argeș există mai multe obiective turistice importante, cum ar fi orașul Curtea de Argeș. Aici se află mănăstirea cu același nume, vizitată anual de turiștii români, dar și străini.

Drumul Transfăgărășan, Mausoleul Eroilor Mateiaș, Lacul şi Barajul Vidraru, precum și Cetatea Oratia – Dâmbovicioara se află pe lista obiectivelor turistice din județ.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de...
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de Pensii spune CINE se ÎNCADREAZĂ
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Aurul din bucătărie. Ce nu știați despre țelină
Aurul din bucătărie. Ce nu știați despre țelină
Avion prăbuşit, nu există supravieţuitori!
Avion prăbuşit, nu există supravieţuitori!
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”