News

Județul din România pe care oamenii îl părăsesc în masă. A pierdut 50.000 de locuitori în ultimii ani

Județul din România de unde oamenii se mută în număr mare. În ultimii ani, în jur de 50.000 de locuitori au plecat din el.
21.04.2024 | 08:00
Judetul din Romania pe care oamenii il parasesc in masa A pierdut 50000 de locuitori in ultimii ani
Județul din România care a rămas fără 50.000 de locuitori în ultimii ani. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Județul din România pe care oamenii îl părăsesc în număr mare. În jur de 50.000 de locuitori au plecat din el în ultimii ani. Este legat de București printr-o autostradă.

Județul din România pe care oamenii îl părăsesc în număr foarte mare. A rămas fără 50.000 de locuitori doar în ultimii ani

În ultimii ani, zeci de mii de oameni au plecat din județul Argeș. Pitești, reședința județului, este legat de Capitală prin autostrada A1. Tronsonul care leagă cele două orașe are 107 kilometri, astfel că se poate ajunge destul de ușor dintr-un capăt la celălalt.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, prefectul Perianu, candidatul PNL la conducerea Consiliului Județean Argeș, este de părere că acest lucru a făcut mai mult rău decât bine.

În jur de 50.000 de locuitori din județul Argeș au plecat în ultimii ani. Cei mai mulți au plecat pentru studii la București, dar și pentru a găsi joburi mai bine plătite.

ADVERTISEMENT

“Da, Piteștiul a fost singurul oraș legat prin autostradă de Capitală și de polul economic din zona Capitalei, numai că, din păcate, nouă nu ne-a folosit deloc, am avut o administrație fără viziune, care nu a știut să profite de situație.

La prima vedere, cel puțin, legarea de București mai mult ne-a dăunat. Studenții s-au dus să învețe în București, au vrut să rămână în București, pentru că găseau locuri de muncă mult mai bine plătite”, a explicat Radu Perianu pentru DCNews TV.

ADVERTISEMENT

Media de vârstă din Argeș a crescut

În plus, în afară de faptul că au plecat atât de mulți oameni, populația este îmbătrânită. Mai exact, media de vârstă a crescut cu 7 ani. Prefectul consideră că administrația nu a știut cum să “profite” de artera care leagă județul de București.

“Prin urmare, Argeșul nu a știut să profite de această arteră care ne lega de Capitală. A pierdut cam 50.000 de locuitori.  Am pierdut populație și, mai mult, e și îmbătrânită. Media de vârstă a crescut cu 7 ani, în ultimii ani, ceea ce înseamnă că nu mai ești atractiv pentru companii.

ADVERTISEMENT

Dacă nu înțelegem să ne trezim și să ajutăm impulsionarea mediului economic în Argeș, nu putem spera la mai bine în următorii zece ani. Dacă stăm și băltim ca până acum, perspectivele iată că nu sunt bune”, a mai spus prefectul.

În județul Argeș există mai multe obiective turistice importante, cum ar fi orașul Curtea de Argeș. Aici se află mănăstirea cu același nume, vizitată anual de turiștii români, dar și străini.

Drumul Transfăgărășan, Mausoleul Eroilor Mateiaș, Lacul şi Barajul Vidraru, precum și Cetatea Oratia – Dâmbovicioara se află pe lista obiectivelor turistice din județ.

ADVERTISEMENT