Sport

Jurgen Klopp scrie istorie la Liverpool! Galeria selectă în care a intrat neamțul după ce a obținut victoria cu numărul 200

Jurgen Klopp nu va uita niciodată victoria lui Liverpool cu Atletico Madrid, scor 2-0. A fost a 200-a victorie a neamțului pe banca „cormoranilor”.
04.11.2021 | 09:31
Jurgen Klopp scrie istorie la Liverpool Galeria selecta in care a intrat neamtul dupa ce a obtinut victoria cu numarul 200
ADVERTISEMENT

Liverpool a învins-0 cu 2-0 pe Atletico Madrid și a obținut matematic calificarea în primăvara UEFA Champions League. Englezii sunt pe primul loc în grupa B, cu 12 puncte, șapte mai multe decât FC Porto.

Din grupă mai fac parte Atletico Madrid (4 puncte) și AC Milan (1 punct), dar spaniolii au părut încă de la început principala rivală a „cormoranilor” la fotoliul de lider. Liverpool nu i-a dat însă nicio șansă lui Atleti și a bătut-o atât în tur, 3-2, pe Wanda Metropolitano, cât și în retur.

ADVERTISEMENT

Succesul de pe Anfield are o însemnătate aparte pentru Jurgen Klopp. Pentru tehnicianul în vârstă de 54 de ani a reprezentat victoria cu numărul 200 de când a preluat-o pe fosta campioană a Angliei. Performanța este cu atât mai impresionantă cu cât cele 200 de victorii au fost obținute în 334 de meciuri.

Jurgen Klopp, victorie istorică pe bancă lui Liverpool. Neamțul a bifat succesul cu numărul 200

Jurgen Klopp a intrat astfel în top 5 antrenori ai lui Liverpool în ceea ce privește numărul de victorii în toate competițiile. Ierarhia este condusă de Bill Shankly (407 victorii), urmat de Tom Watson (329 victorii). Podiumul este completat de Bob Paisley (307 victorii).

ADVERTISEMENT

Klopp, care mai are contract cu gruparea de pe Anfield până în vara lui 2024, are toate șansele să urce pe poziția a patra în această ierarhiei. Momentan, acest loc este ocupat de Kenny Dalglish (222 victorii).

Oamenii care au adus victoria 200 la Liverpool pentru Jurgen Klopp au fost Diogo Jota (13) și Sadio Mane (21). „Cormoranii” au beneficiat și de faptul că spaniolii au jucat în inferioritate numerică încă din minutul 36, atunci când a fost eliminat Felipe.

ADVERTISEMENT

„Am înscris golurile în momentele potrivite. Atletico a interpretat un scenariu diferit față de meciul de la Madrid, au fost mai avansați în apărare. Dar am fost fantastici, în special Sadio Mane. Evident că acel cartonaș roșu a contribuit la modul în care s-a jucat, niciun antrenor nu vrea să evolueze 10 contra 11”, a declarat Jurgen Klopp, la BT Sport.

Klopp a explicat schimbarea lui Sadio Mane, la pauză

În repriza a doua, Klopp le-a dat emoții fanilor lui Liverpool. Managerul german l-a schimbat pe autorul celui de-al doilea gol Sadio Mane, mutare care a stârnit semne de întrebare. Motivul invocat de Klopp a fost acela că senegalezul avea un cartonaș galben și că era vânat de fotbaliștii lui Atletico pentru a îl primi și pe al doilea.

ADVERTISEMENT

„Îmi pare rău că a trebuit să îl scot pe Mane. Arbitrul a fost în control, iar Sadio știam că va fi cu capul pe umeri în a doua repriză și nu va face vreun gest prostesc. Dar m-am temut de duelurile aeriene, pentru că jucătorii lui Atletico știu cum să șicaneze și să obțină fault. Mi-a părut rău că a trebuit să îl înlocuiesc, dar consider că a fost ceva ce trebuia făcut”, a adăugat managerul lui Liverpool.

Seara magică a lui Klopp a fost însă stricată de accidentarea lui Firmino. Brazilianul a acuzat probleme musculare și va lipsi foarte probabil până după pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale.

„L-am pierdut pe Firmino, acesta este singurul minus al acestei seri. Știu că fanii și-ar fi dorit să vadă mai multe goluri, dar eu cred că ne-am descurcat foarte bine. Nu au avut nicio șansă să reintre în meci, iar noi ne-am creat foarte multe oportunități de a înscrie. A fost o partidă aproape perfectă”, a încheiat Klopp.

ADVERTISEMENT
Tags: