News

Justiția din Franța refuză extrădarea prințului Paul al României. „Risc real de încălcare a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”

Prințul Paul al României, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare, scapă de extrădare. Justiția din Franța a respins solicitarea autorităților române.
29.11.2023 | 17:32
Justitia din Franta refuza extradarea printului Paul al Romaniei Risc real de incalcare a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene
Justiția din Franța refuză extrădarea prințului Paul al României. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Justiția din Franța refuză extrădarea prințului Paul al României, potrivit deciziei Curții de Apel din Paris, anunțată miercuri, 29 noiembrie. Motivul invocat este reprezentat de „un risc real de încălcare a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”.

Paul al României nu va fi extrădat

El susține că solicitarea privind extrădarea are o motivație politică, pentru o condamnare într-un caz de restituire ilegală de bunuri, potrivit informațiilor France Presse, redate de Agerpres. Hotărârea nu este definitivă. Ea poate fi atacată de procurorul general.

ADVERTISEMENT

Paul Philippe al României a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Însă, el nu va ajunge în țară pentru a-și ispăși pedeapsa, în urma deciziei justiției franceze. Magistrații au respins solicitarea Ministerului Justiției.

„Nu am făcut nimic ilegal sau greșit. Am încredere că Franța mă va scoate din acest coșmar”, a transmis Paul Philippe al României , conform informațiilor publicate de Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Paul al României are de executat o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare

Pe numele prințului, în vârstă de 75 de ani, a fost emis mandat european de arestare de autoritățile din România, încă din anul 2020. El a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul Ferma Băneasa.

După ce a aflat decizia, Paul Philipe a fugit din țară. În dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa au fost condamnați 18 oameni. Printre aceștia se numără și afaceriștii israelieni Tal Silberstein şi Beny Steinmetz, precum și Remus Truică.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul calculat de procurori se ridică la 145 de milioane de euro. Potrivit DNA, în perioada 2006-2013, au fost comise infracțiunile „în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe”.

Amintim că la data de 27 iunie 2022, prințul Paul a fost arestat provizoriu de autoritățile din Franța, pentru executarea mandatului european de arestare emise de autoritățile din România. Însă, instanța din Franța este „competentă să decidă asupra modalităţii de executare a acestui mandat european de arestare şi asupra predării persoanei solicitate”, arată Ministerul Justiției.

ADVERTISEMENT

El este fiul lui Carol Mircea Grigore, considerat copil nelegitim al regelui Carol al II-lea. Însă, nu a fost niciodată recunoscut ca membru al familiei regale de regele Mihai, decedat în urmă cu șase ani.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni