Sport

Juventus – Sevilla, „finala” din penultimul act al Europa League. Unai Emery: „Câștigătoarea va fi favorită la trofeu”

Unai Emery a analizat semifinala Juventus - Sevilla din Europa League. Fostul antrenor al „andaluzilor” consideră că meciul ar putea arăta ca o adevărată finală.
11.05.2023 | 16:03
Juventus  Sevilla finala din penultimul act al Europa League Unai Emery Castigatoarea va fi favorita la trofeu
Unai Emery a analizat semifinala Juventus - Sevilla din Europa League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Unai Emery, fostul antrenor al celor de la Sevilla, a pus „lupa” pe duelul din semifinalele Europa League cu Juventus ce se anunță extrem de spectaculos. Primul meci al „dublei” va avea loc joi, 11 mai, de la ora 22:00. De trei ori câștigător al competiției, antrenorul spaniol consideră că Juventus are un ușor avantaj în comparație cu fosta sa echipă.

Unai Emery, mesaj clar înainte de semifinala Juventus – Sevilla: „Va fi favorită pentru a câștiga trofeul”

Unai Emery, antrenorul celor de la Aston Villa, care a pregătit și echipele celor de la Sevilla sau Villarreal, a vorbit despre semifinala din Europa League care le pune față în față pe Juventus și Sevilla. Antrenorul iberic este de părere că învingătoarea din această „dublă” va fi favorită la câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

După o campanie eșuată în Liga Campionilor, Juventus, care și-a recăpătat cele 15 puncte în Serie A, poate obține biletele în grupele Champions League din sezonul viitor cu un triumf în Europa League. „Bianconerii” nu vor avea o misiune foarte ușoară, deoarece vor da piept cu Sevilla, o „specialistă” a competiției.

„Andaluzii” au câștigat de șase ori trofeul, iar în ciuda problemelor din campionat, echipa din La Liga are o șansă bună pentru a termina sezonul cu un trofeu. „Este ca o finală grozavă. Și spun asta cu cel mai mare respect pentru Roma lui Mourinho și Leverkusen, echipa lui Xabi Alonso. Sunt convins că echipa câștigătoare dintre Juventus și Sevilla va fi favorită la câștigarea trofeului la Budapesta”, a declarat Unai Emery, potrivit Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Unai Emery o vede favorită pentru finală pe Juventus: „Va începe cu un ușor avantaj”

Unai Emery este convins că meciul va fi unul extrem de echilibrat, deoarece Juventus se poate baza pe o echipă valoroasă, în timp ce Sevilla „are o mentalitate de campioană în această competiție”. Per total, fostul antrenor al „andaluzilor” consideră că Juventus este ușor favorită la câștigarea „dublei”.

„Sunt înrădăcinat de Sevilla. Totuși, dacă jucătorii de top ai lui Allegri sunt concentrați pe acest trofeu, Juventus va începe cu un ușor avantaj. Bianconerii sunt în creștere și și-au recâștigat cele 15 puncte de penalizare din Serie A.

ADVERTISEMENT

Și dacă îmi amintesc bine, nu au mai câștigat un trofeu internațional din anii 1990. Echipa lui Allegri are o șansă bună, totuși…”, a declarat Unai Emery, potrivit sursei citate. Totuși, Unai Emery a precizat că echipa antrenată de Massimiliano Allegri trebuie să își ia măsuri de precauție.

Unai Emery, sfat pentru Juventus înaintea semifinalei cu Sevilla: „N-au eliminat-o accidental pe Manchester United”

„Juve va trebui să aibă un mare respect pentru Sevilla pentru toate cele 180 de minute. Cu noul antrenor, Mendilibar, și-au revenit și au jucători cu experiență. Ei nu au eliminat-o accidental pe Manchester United în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

„A juca pe Stadionul Sanchez Pizjuan este dificil pentru toată lumea și va fi greu pentru Juve în retur. Există o atmosferă unică în Sevilla”, a spus Unai Emery. Fost antrenor și la PSG, unde l-a avut elev pe Angel Di Maria, Unai Emery consideră că argentinianul ar putea fi decisiv pentru Juventus.

„Di Maria, un câștigător înnăscut. Pe vremea mea la PSG, am câștigat șapte trofee împreună cu Angel și îmi amintesc de o finală decisă de unul dintre golurile lui. El este un campion și în aceste provocări sau în afară este un mare avantaj să-l ai de partea ta. Di Maria a câștigat peste tot”, a concluzionat Unai Emery.

ADVERTISEMENT