Sport

Lovitura dată de Juventus înaintea semifinalei cu Sevilla din Europa League. L-a luat de la Napoli pe ”creierul” campioanei

Juventus nu a mai câștigat titlul în Serie A de trei ani și visează că va reveni în fruntea fotbalului italian, iar pentru acest lucru a adus un om important de la Napoli.
10.05.2023 | 23:20
Lovitura data de Juventus inaintea semifinalei cu Sevilla din Europa League La luat de la Napoli pe creierul campioanei
Juventus nu a mai câștigat titlul în Serie A de trei ani și visează că va reveni în fruntea fotbalului italian, iar pentru acest lucru a adus un om important de la Napoli. Sursă foto: calciomercato.com
ADVERTISEMENT

”Bătrâna Doamnă” se pregătește de duelul cu FC Sevilla, din prima manșă a semifinalelor Europa League. Întâlnirea de la Torino este programată joi, 11 mai, de la ora 22:00, returul din Spania urmând să aibă loc o săptămâna mai târziu.

Juventus o destramă pe Napoli

Dar chiar înainte de jocul extrem de important din cupele europene, conducătorii lui Juventus au făcut o mutare neașteptată pe piața transferurilor și au reușit să aducă de la campioana Napoli unul dintre cei mai importanți oameni.

ADVERTISEMENT

Cotidianul Gazzetta dello Sport a anunțat că torinezii au ajuns la o înțelegere cu directorul sportiv al lui Napoli, Cristiano Giuntoli, acesta urmând să intre în conducerea lui Juventus din vară.

În vârstă de 51 de ani, Giuntoli este considerat ”creierul” care a pus la punct această echipă a napoletanilor care a reușit să câștige primul titlul de campioană în Serie A după o pauză de 33 de ani.

ADVERTISEMENT

Cristiano Giutoli, care lucrează din 2015 la clubul patronat de Aurelio De Laurentiis este omul care s-a ocupat în principal de transferuri și se poate mândri numai în ultimul an cu aducerile lui Kvicha Kvaratskhelia, Kim Min-Jae sau Mathias Oliveira.

Juventus, obligată să plătească pentru aducerea lui Giuntoli

Juventus lucrează din greu pentru a-și pune la punct piesele în organigrama clubului, după ce majoritatea conducătorilor au primit suspendări drastice pentru ”schimburi false” de jucători cu alte cluburi fără să ofere o sumă de bani, dar care să înregistreze câștiguri de capital la bilanț.

ADVERTISEMENT

De aceea s-a apelat la Cristiano Giuntoli, unul dintre cei mai apreciați directori sportivi din Italia. Oficialul mai avea un an de contract cu Napoli, așa că torinezii vor trebui să plătească o sumă de bani pentru a-l aduce.

Pentru campioana din Serie A se anunță vremuri dificile. Pe lângă Giuntoli, este pe cale să-l piardă și pe golgheterul Victor Osimhen. Nigerianul se află în acest zile la Paris unde își negociază transferul la PSG.

ADVERTISEMENT

În urmă cu ceva vreme, presa franceză a scris că gruparea din capitala Franței a pus ochii si pe celălalt star din atacul  lui Napoli. Este vorba de georgianul Khvicha Kvaratskhelia, unul dintre jucătorii pe care Kylian Mbappe i-a cerut pentru a rămâne pe Parc des Princes.

ADVERTISEMENT
Tags: