Sport

Champions League, optimi de finală retur. Juventus, umilită pe teren propriu de Villarreal. Chelsea a câștigat și la Lille

FANATIK vă oferă detalii despre meciurile retur din optimile de finală ale Champions League de miercuri, 16 martie, Juventus - Villarreal și Lille - Chelsea.
16.03.2022 | 23:50
Champions League optimi de finala retur Juventus umilita pe teren propriu de Villarreal Chelsea a castigat si la Lille
Villarreal s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după victoria cu 3-0 pe terenul lui Juventus. foto: uefa.com
ADVERTISEMENT
16-03-2022
19:14

Lille - Chelsea* 1-2 (Yilmaz 38 pen. / Pulisic 45+3, Azpilicueta 71)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Final de meci. Chelsea se califică în sferturi, după două victorii, 2-0 pe teren propriu și 2-1 în deplasare.

Min. 71: GOOOL CHELSEA! Mount a centrat în careu, de unde Azpilicueta a înscris cu genunchiul.

Min 63: Ocazie uriaşă pentru Lille. Xeka a zguduit bara transversală, după ce a reluat cu capul din mijlocul careului.

Min. 51: Yilmaz a trimis mingea la câţiva centimetri de vinclul porţii lui Mendy.

Min. 45+3: GOOOL CHELSEA! Jorginho l-a găsit perfect, cu o pasă superbă, pe Pulisic, care l-a învins fără probleme pe Jardim.

Min. 38: GOOOL LILLE! Burak Yilmaz transformă fără emoţii lovitura de la 11 metri. Odată cu acest gol, el a devenit cel mai bătrân marcator în UCL din istoria Turciei.

Min. 36: La o fază în careul lui Chelsea, mingea a atins braţul lui Jorginho. Davide Massa a acordat penalty după ce a consultat sistemul VAR.

Min. 11: Burak Yilmaz a şutat peste poartă dintr-o lovitură liberă din poziţie centrală.

Min. 1: A început partida.

  • Lille: Jardim – Celik, Botman, Fonte, Djalo – Bamba, Xeka, Andre, Gudmundsson – Yilmaz, David. Antrenor: Jocelyn Gourvennec
  • Chelsea: Mendy – Christensen, T. Silva, Rudiger – Azpilicueta, Kante, Kovacic, Jorginho, M. Alonso – Pulisic, Havertz. Antrenor: Thomas Tuchel
16-03-2022
19:09

Juventus - Villarreal* 0-3 (G. Moreno 78 pen., Pau Torres 85, Danjuma 90+1 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Final de meci. Villarreal câștigă cu 3-0 la Torino și se califică în sferturile de finală, după remiza 1-1 din turul disputat pe teren propriu.

Min. 90+1: GOOOL VILLARREAL! Danjuma transformă impecabil un penalty acordat pentru un henț comis în careu de De Ligt.

Min. 78: GOOOL VILLARREAL! Corner pentru Villarreal, Aurier prelungește pe 6 metri, de unde Pau Torres, nemarcat, reia cu latul în plasă.

Min. 78: GOOOL VILLARREAL! Gerard Moreno transformă cu mari emoții lovitura de la 11 metri.

Min. 77: Rugani îl faultează în careu pe Coquelin, arbitrul polonez Szymon Marciniak nu acordă, însă revine asupra decizie și dictează penalty pentru Villarreal după consultarea VAR.

Min. 35: Corner executat de Cuadrado, De Ligt deviază până la Vlahovic, care nu reușește să-l învinge pe Rulli din 3-4 metri.

Min. 23: Lo Celso șutează periculos de la marginea careului mare, mingea se duce în plasa laterală.

Min. 22: De Sciglio centrează perfect pe 6 metri, Vlahovic îi ia fața unui fundaș advers, dar șutează în bara transversală.

Min. 20: Șutul lui Vlahovic din afara careului este respins de Rulli.

Min. 11: Centrarea lui Cuadrado este reluată periculos cu capul din 6 metri de Morata, însă portarul Rulli are un reflex extraordinar și respinge de lângă bară. Mingea ajunge la rabiot, care trage în blocaj, sare apoi la Morata și acesta șutează direct în brațele portarului.

Min. 1: A început partida.

  • Juventus: Szczesny – Danilo, De Ligt, Rugani, De Sciglio – Cuadrado, Locatelli, Arthur, Rabiot – Vlahovic, Morata. Antrenor: Massimiliano Allegri
  • Villarreal: Rulli – Aurier, Albiol, Pau Torres, Estupinan – Pino, Parejo, Capoue, Trigueros – Lo Celso, Danjuma. Antrenor: Unai Emery
16-03-2022
18:46

Chelsea, cu porţile închise la meciurile de acasă, din Liga Campionilor

Chelsea are şanse mari să ajungă în sferturile de finală, după 2-0 cu Lille în manşa tur a optimilor. Dacă se vor califica, conform The Athletic, londonezii nu vor putea să aibă spectatori la următorul meci de acasă din Liga Campionilor, la fel s-ar întâmpla şi în faza semifinalelor.

Doar suporterii cu abonamente pot intra la meciurile lui Chelsea de pe teren propriu, însă în acest pachet, inclus în noua licenţă acordată de Guvernul Marii Britanii, nu intră şi meciurile din cupele europene.

16-03-2022
17:08

În afară de Thomas Tuchel, Manchester United vrea să „fure” și un fundaș de la Chelsea

După ce presa din Anglia a scris despre interesul lui Manchester United pentru Thomas Tuchel, jurnaliștii anunță că „diavolii roșii” vor să ia pe gratis și un fundaș central al lui Chelsea.

Este vorba despre Antonio Rudiger, fundaș care ajunsese la un acord de principiu cu Chelsea înainte să intervină problemele de la club. Astfel, Rudiger poate pleca liber de contract și poate alege Manchester United, care este în căutarea unui fundaș central, dar care îi oferă și un salariu pe măsura dorințelor sale.

16-03-2022
14:08

Thomas Tuchel, ținta numărul unu a lui Manchester United

Manchester United s-a reorientat rapid după eliminarea din optimile UEFA Champions League. Interimatul lui Ralf Rangnick e aproape de final, șansele ca neamțul să continue pe Old Trafford fiind infime, după ce echipa a ieșit din Liga Campionilor, iar perspectivele la top 4 în Premier League sunt extrem de reduse

Daily Star anunță că „diavolii roșii” vor să profite de criza financiară de la Chelsea și să îl „fure” pe Thomas Tuchel. Manchester United nu mai are răbdare și încearcă să îl numească pe managerul german încă dinaintea terminării acestui sezon.

Înainte să apară pista Tuchel, principalii favoriți să îl înlocuiască pe Rangnick la cârma „diavolilor” erau Mauricio Pochettino și Erik ten Hag. Echipele celor doi, PSG, respectiv Ajax, au avut aceeași soartă ca cea a lui Man United, ratând calificarea în sferturile UCL.

Thomas Tuchel mai are contract până în vara lui 2024 cu formația de pe Stamford Bridge, dar până atunci se pregătește pentru returul dintre Lille și Chelsea. În prima manșă, englezii s-au impus cu 2-0.

16-03-2022
12:49

Danilo, cifră rotundă la partida cu Villarreal

Fundașul brazilian Danilo va juca meciul 100 în tricoul echipei Juventus Torino la returul vu Villarreal din optimile de finală ale Champions League.

”Când mi-am început cariera mi-am dorit să rămân la un club mulți ani, dar toate experiențele pe care le-am avut până acum mi-au permis să mă perfecționez în toate aspectele și cred că am venit la Juventus la momentul potrivit”, a declarat Danilo, conform cotidianului spaniol As.

Ajuns la 30 de ani, brazilianul a fost folosit de antrenorul Massimiliano Allegri ca fundaș dreapta într-un sistem cu patru apărători, dar și central atunci când s-a ales varianta cu doar trei jucători defensivi.

Pe lângă prestația sa din teren, Danilo a devenit un pilon de bază și în vestiarul lui Juventus. Este foarte iubit de coechipieri pentru caracterul său calm. Juventus pregăteșe o ofertă de prelungire a contractului care expiră în vara anului 2024.

16-03-2022
11:31

Fanii prezenți la meciul Lille - Chelsea pot veni cu steagul Ucrainei

Drapelul Ucrainei, până acum interzis în tribunele stadionului Pierre-Mauroy, va fi permis la meciul OSC Lille – Chelsea, din manșa retur a optimilor de finală ale Champions League.

Conform L’Equipe, clubul francez a primit autorizație pentru manifestările de susţinere a ucrainenilor. Interdicţia de până acum era legată de faptul că ar fi fost vorba de un eveniment politic.

Lille şi-a manifestat susţinerea faţă de Ucraina la meciul de vineri din Ligue 1, cu Saint-Etienne, la care jucătorii au evoluat cu tricouri pe care scria, în culorile Ucrainei, ”United for Peace”. După întâlnire, tricourile au fost scoase la licitaţie în beneficiul ucrainenilor.

Miercuri, 16 martie, se joacă ultimele două partide din manșa retur a optimilor de finală din Champions League, Juventus – Villarreal, care pleacă de la scorul de 1-1, și Lille – Chelsea, cu avantaj al londonezilor de două goluri.

Programul meciurilor din optimile de finală retur ale Champions League

Miercuri, 16 martie, ora 22:00

  • Juventus – Villarreal
  • Lille – Chelsea

Cu partidele de miercuri, 16 martie, se încheie cea mai lungă fază a Champions League, pentru că optimile de finală s-au jucat câte patru meciuri pe săptămână, atât turul cât și returul, pentru a permite celorlalte două competiții, Europa League și Conference League să își joace turul în plus și a ajunge astfel la același nivel din sferturi.

ADVERTISEMENT

Juventus are o anumită presiune datorată pe de o parte faptului că are mare nevoie să ajungă cât mai sus în competiție pentru a mai echilibra balanța financiară a clubului dată peste cap de uriașul efort făcut în 2018 de a-l aduce pe Cristiano Ronaldo, al cărui salariu anual a fost de 31 de milioane euro, iar pe de alta pentru că este singura echipă italiană care poate continua întrecerea.

Max Allegri și-a avertizat elevii asupra pericolului Villarreal

Partida de la Torino reprezintă, evident, atracția acestei zile de miercuri, 16 martie. Pentru că rezultatul de egalitate din tur nu înseamnă automat o poartă larg deschisă spre sferturi pentru torinezi, Villarreal având un joc de contraatac excelent pus la punct.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Massimiliano Allegri spunea înainte de partidă faptul că jucătorii săi trebuie să fie extrem de atenți și să nu lase nici cel mai mic spațiu de manevră pentru atacanții lui Unai Emery dacă nu doresc să își complice enorm viața și să riște ratarea calificării în sferturi.

Absențe destul de importante în ambele echipe

Din păcate pentru ei, atât Massimiliano Allegri, cât și Unai Emery nu vor putea trimite în teren cei mai buni jucători pe care îi au în lot, pentru că există și indisponbilități, unele chiar de marcă. La torinezi o piesă foarte importantă care va lipsi în apărare este Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini urmând a face cuplu cu olandezul De Ligt. Iar în atac, Federico Chiesa era un element esențial, dar mai are mult de așteptat până se va reface după ruptura de ligamente. Mai lipsește și unul dintre noii veniți în iarnă, care deja se remarcase, Denis Zakaria.

ADVERTISEMENT

La Villarreal când spui că nu va juca Gerard Moreno este ca și cum ai spune că ”Summarinul galben” va naviga fără un motor. Moreno e catalizatorul echipei, omul care în cele mai dificile situații a găsit golul salvator. Pe lângă el, și al doilea Moreno, la fel de important, fundașul Alberto, va fi out.

Jucătorii lui Chelsea, șocați de ceea ce se întâmplă la club

Chelsea nu a avut niciun fel de probleme în meciul tur pentru a bifa cele trei puncte în partida cu francezii de la Lille. Germanul Kai Havertz a devenit deja omul cheie și idolul fanilor și la adăpostul celor două goluri ar fi greu de crezut că s-ar putea întâmpla ceva rău la retur.

ADVERTISEMENT

Marea problemă a londonezilor la acest moment este teribila incertitudine privind viitorul clubului și, evident, și al lor, după ce patronul rus Roman Abramovich a primit interdicție în Marea Britanie ca apropiat al președintelui Vladimir Putin și a fost supus unor aspre sancțiuni economice.

Tuchel are absențe importante

În aceste condiții este greu de spus ce se va întâmpla de acum înainte pe Stamford Bridge, dacă va veni un alt investitor, indiferent de unde, doar rus să nu fie, pentru a salva clubul sau situația actuală va afecta și situația echipei, caz în care va fi nevoie de vânzarea celor mai buni jucători din lot.

Deocamdată, referindu-ne strict la meciul de la Lille, care în acest context poate căpăta alte conotații, să spunem că Thomas Tuchel are și probleme de lot, neputând conta pe Chilwell, James, Azpilicueta și Hudson-Odoi, importante fiind absențele din plan defensiv.

ADVERTISEMENT