Sport

Karim Benzema, acuzat că este apropiat al unui grup terorist. Reacția francezului

Karim Benzema, acuzat de Ministrul de Interne din Franța că este apropiat al unui grup terorist, a avut o reacție dură la adresa politicienilor.
19.10.2023 | 16:45
Karim Benzema acuzat ca este apropiat al unui grup terorist Reactia francezului
Karim Benzema are 97 de selecții și 37 de goluri pentru naționala Franței. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
19-10-2023
13:54

Benzema, răspuns dur pentru clasa politică din Franța

Acuzat de ministrul de Interne al Franței, Gerald Darmanin, că ar avea legături cu grup terorist după ce și-a exprimat susținerea doar pentru musulmanii din Gaza, Karim Benzema i-a dat o replică acidă politicianului prin vocea avocatului său.

”Nu putem accepta ca cei care guvernează să creadă că sunt autorizaţi să facă ceva din pur oportunism. Intenţionăm să-l denunţăm pe Darmanin pentru defăimare, chiar insultă publică”, a declarat Hugues Vigier, avocatul fotbalistul, conform ouest-france.fr.

Internaționalul francez a decis deja să o denunţe pentru defăimare pe eurodeputata Nadine Morano, membră a partidului republican, care a spus că fotbalistul este ”un element al propagandei Hamas”.

O altă senatoare din acelaşi partid, Valerie Boyer, a cerut să i se retragă cetăţenia franceză lui Benzema, care s-a născut în Franţa, dar care deţine un un paşaport algerian.

”O astfel de măsură este imposibilă pentru că este nativ francez, cu unul dintre părinţii săi care este de asemenea francez. Asta aminteşte de ceea ce s-a întâmplat în Germania nazistă”, a afirmat avocatul Hugues Vigier.

Karim Benzema, jucătorul celor de la Al Ittihad, în Arabia Saudită, a fost acuzat că ar fi apropiat al unui grup terorist. Afirmația vine de la nivel înalt, de la Gerald Darmanin, Ministru de Interne al Franței.

Karim Benzema, acuzat că este apropiat de un grup terorist care “întreține o atmosferă jihadistă”

“Am reușit să închidem mai mult de 1100 de centre islamiste. Și mă refer aici chiar concret la domnul Karim Benzema, care știm cu toții că este foarte apropiat al grupului “Frații Musulmani”.

ADVERTISEMENT

Am atacat această hidră, care este grupul “Frații Musulmani”. Un grup care întreține o atmosferă jihadistă!”, au fost acuzele incredibile ale lui Gerald Darmanin, într-o intervenție pentru CNews.

Karim Benzema a luat atitudine pentru ultimele evenimente din Gaza. Și-a făcut clară poziția, la fel cum a făcut-o în mai multe rânduri, și a condamnat doar atacurile armatei israeliene asupra civililor palestinieni.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema și-a exprimat sprijinul pentru palestinieni: “Victimele acestor bombardamente injuste”. Atacat de un fost internațional israelian

“Toate gândurile noastre sunt alături de locuitorii din Gaza, care încă o dată sunt victimele acestor bombardamente injuste, care nu iartă nici măcar copiii și femeile”, a scris Karim Benzema pe rețelele de socializare.

La comentarii, Karim Benzema a primit un răspuns jignitor din partea lui David Dudu Aouate, fost internațional israelian. Aouate a jucat mai mulți ani în Spania, la Racing Santander, Deportivo La Coruna și Mallorca și are multe meciuri în Primera Division contra lui Benzema.

ADVERTISEMENT

“Ești un fiu de c…ă”, i-a scris Aouate lui Benzema la comentarii, mesaj pe care l-a repetat în cinci limbi diferite. Critici aspre pentru Karim Benzema au venit și în Franța.

Francezii i-au reproșat lui Benzema că nu a scris nimic despre profesorul francez ucis de un musulman la Arras

Atacantul lui Al Ittihad a fost taxat în Franța, așa cum a făcut-o și Darmanin, după mesajul în care și-a exprimat susținerea doar pentru musulmanii din Gaza. Conaționalii l-au acuzat că nu a scris nimic despre profesorul francez care a fost ucis într-un liceu din Arras. Și nici despre civilii uciși de Hamas în atacurile din Israel.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema, care în această vară s-a transferat de la Real Madrid la Al Ittihad, în Arabia Saudită, are 97 de partide jucate pentru naționala Franței și 37 de goluri marcate.

ADVERTISEMENT