Sport

Transfer de senzație în Liga 2 Casa Pariurilor! Oțelul Galați s-a întărit cu un atacant care are goluri în Champions League

Kehinde Fatai revine în fotbalul românesc, după o experiență în Kazakhstan, și va evolua pentru Oțelul Galați, formație care vizează promovarea în SuperLiga.
23.02.2023 | 14:36
Transfer de senzatie in Liga 2 Casa Pariurilor Otelul Galati sa intarit cu un atacant care are goluri in Champions League
Kehinde Fatai (33 de ani) a semnat cu divizionara secundă Oțelul Galați.
ADVERTISEMENT

Nou promovată în Liga 2 Casa Pariurilor, Oțelul Galați are șanse să revină în prima divizie la finalul acestui sezon. După 16 runde, echipa antrenată de Dorinel Munteanu ocupă locul trei, cu 31 de puncte, la egalitate cu a doua clasată, Poli Iași, și la două lungimi în spatele liderului Steaua, formație care nu are drept de promovare.

Dorinel Munteanu l-a readus în fotbalul românesc pe Kehinde Fatai

În cele 16 meciuri disputate în această stagiune, Oțelul Galați s-a remarcat mai degrabă prin defensiva extrem de solidă. Dovadă că a încasat numai 11 goluri, fiind, la acest capitol, pe locul secund între formațiile din Liga 2 Casa Pariurilor.

ADVERTISEMENT

Ofensiva nu a avut însă același randament, media de reușite fiind de 1,18 per partidă. Este și motivul pentru care Dorinel Munteanu și-a dorit să întărească acest compartiment.

Și a izbutit să o facă pe ultima sută de metri, readucându-l în fotbalul românesc pe Kehinde Fatai. Care a semnat un angajament pînă la finalul stagiunii, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

ADVERTISEMENT

”Este un jucător foarte experimentat, care cred că se pliază pe stilul nostru de joc, având o viteză foarte bună”, a spus despre el Dorinel Munteanu.

Suspendat pentru dopaj la începutul anului 2021, Fatai a revenit pe teren în sezonul precedent la FC Argeș. Însă, după două goluri în 22 de apariții, clubul din Trivale nu i-a mai prelungit contractul, și a plecat, liber de contract, în Kazakhstan, la FK Turan.

ADVERTISEMENT

Nigerianul a ajuns pentru prima oară în România în 2008, la Farul Constanța, și a mai jucat în campionatul nostru la Astra și FC Argeș. De-a lungul carierei, vârful și-a trecut în CV formații importante, precum Club Brugge, Sparta Praga, Dinamo Minsk sau Ufa.

În primul eșalon de la noi are 163 de meciuri și 44 de goluri. Cartea sa de vizită include și numeroase prezențe în cupele europene. A evoluat în 31 de jocuri în Europa League, marcând 8 goluri. Iar în UEFA Champions League are 3 meciuri și 2 goluri.

ADVERTISEMENT