Sport

Dinamo joacă pe un stadion de cinci stele în Liga 2! Gazdele speră să fie sold-out

Partida CSC 1599 Șelimbăr - Dinamo, din penultima rundă a Ligii 2, se va juca pe recent inauguratul Stadion Municipal din Sibiu.
08.02.2023 | 19:13
Dinamo joaca pe un stadion de cinci stele in Liga 2 Gazdele spera sa fie soldout
Dinamo va juca meciul cu CSC 1599 Șelimbăr pe Stadionul Municipal din Sibiu. Foto: facebook Stadionul Municipal Sibiu
ADVERTISEMENT

Dinamo își continuă seria de amicale și a bifat un nou succes, 3-0 cu Muscelul Câmpulung, formație de Liga a 3-a. Fără îndoială, gândurile ”câinilor” sunt însă către ultimele trei partide din sezonul regular, obiectivul fiind accesul în zona locurilor care asigură prezența în disputa pentru promovare.

Dinamo joacă împotriva lui CSC 1599 Șelimbăr pe Stadionul Municipal din Sibiu

După 16 runde, Dinamo ocupă locul 8 în eșalonul secund. Este însă la numai două puncte de Gloria Buzău, echipa care ocupă poziția a 6-a, ultima care asigură prezența în rândul formațiilor care se vor bate pentru promovarea în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Pregătirile pentru reluarea întrecerii sunt în toi. Dinamo va juca primul meci oficial în 2023 în Liga 2 Casa Pariurilor pe data de 25 februarie, acasă, cu Unirea Constanța. Pe propriul teren va evolua și-n ultima etapă a sezonului regular, contra lui Poli Timișoara.

Rămâne de văzut acum, pe ce arenă. Noi facem în această perioadă o evaluare a opțiunilor disponibile. Sunt destul de restrânse. Sunt puține cluburi care acceptă ca noi să evoluăm acolo.

ADVERTISEMENT

Un element important este starea gazonului. Dacă vom găsi un stadion în București care ne va primi și oferă condiții acceptabile, îl vom alege, a spus Vlad Iacob, administratorul special al clubului, potrivit Radio Dinamo.

Dacă din acest punct de vedere incertitudinea încă planează, nu la fel stau lucrurile când vine vorba despre jocul cu CSC 1599 Șelimbăr. Partidă pe care Dinamo o va disputa în deplasare, în etapa 18, pe 4 martie.

ADVERTISEMENT

Căci, potrivit colegilor de la Ora de Sibiu, întâlnirea urmează să fie găzduită de noua arenă din Sibiu, Stadionul Municipal. Cea pe care joacă și Hermannstadt în SuperLiga. Și care a fost inaugurată la începutul lui decembrie, după ce a fost omologată de LPF.

Contractul dintre CSC Șelimbăr și Primăria Sibiu va fi semnat joi, 9 februarie. El prevede disputarea pe Stadionul Municipal doar a meciului cu Dinamo. La care se anticipează o afluență importantă a publicului. Astfel că clubul gazdă va putea suporta costurile.

ADVERTISEMENT

Ulterior, conducerea clubului Șelimbăr va decide dacă echipa va rămâne pe aici pentru restul sezonului. Șelimbăr n-a mai jucat pe arena sa din vara anului 2021. Și a evoluat mai întâi la Avrig, apoi la Rm. Vâlcea. Conducerea clubului speră însă ca stadionul propriu să fie gata în vară.

ADVERTISEMENT