News

Kim Jong Un amenință cu folosirea armelor nucleare. Liderul Coreei de Nord vorbește de o ”confruntare totală”

După mai multe teste cu rachete balistice, Kim Jong Un amenință cu folosirea armelor nucleare față de SUA și aliații lor. Liderul de la Phenian vorbește o ”confruntare totală”.
19.11.2022 | 17:19
Kim Jong Un ameninta cu folosirea armelor nucleare Liderul Coreei de Nord vorbeste de o confruntare totala
Amenințare cu folosirea armelor nucleare lansată de Kim Jong Un față de SUA și aliații lor. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, regimul de la Phenian și-a continuat exercițiile militare cu rachete balistice.

Amenințare cu folosirea armelor nucleare lansată de Kim Jong Un față de SUA și aliații lor

Cel mai recent, vineri, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune suspectată a fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM).

Această mișcare periculoasă a nord-coreenilor a determinat o reacţie de condamnare din partea SUA şi un exerciţiu aerian comun cu forţele sud-coreene.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis că țara sa va răspunde la amenințările nucleare cu arme nucleare, a informat presa de stat de la Phenian.

Agenția oficială de presă KCNA a anunțat că președintele a participat la lansarea rachetelor de vineri alături de soția și fiica sa. Conform presei din Coreea de Nord, Kim ar fi spus după acest test că țara sa deține o armă ”fiabilă și de capacitate maximă”.

ADVERTISEMENT

În același timp, Kim Jong Un a spus că amenințările din partea Statelor Unite ale Americii și a aliaților săi au determinat țara sa ”să accelereze substanțial consolidarea descurajării sale nucleare”.

”Dacă inamicii continuă să reprezinte ameninţări la adresa Coreei de Nord, partidul şi guvernul nostru vor reacţiona cu hotărâre la bombe nucleare cu arme nucleare şi la o confruntare totală cu o confruntare totală”, ar fi amenințat Kim, scrie VoaNews.

ADVERTISEMENT

Situație tensionată în peninsula coreeană. SUA și aliații se tem de un test nuclear din partea regimului de la Phenian

Coreea de Nord a lansat vineri o rachetă balistică intercontinentală, care a alertat o bază aeriană americano-japoneză din zonă.

Proiectilul nord-coreean a zburat mai mult de o oră înainte de a se prăbuși în zona economică exclusivă a Japoniei, la aproximativ 200 de kilometri vest de prefectura Hokkaido din nordul acestui stat.

ADVERTISEMENT

Ca răspuns, Statele Unite și aliatul său, Coreea de Sud, au organizat exerciții aeriene comune care au inclus avioane de luptă F-35A care efectuează lovituri ghidate cu laser, potrivit Ministerului Apărării Naționale din Coreea de Sud.

Aceste rachete ICBM au capacitatea de a parcurge peste 5.500 de kilometri. Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să testeze rachete balistice de orice tip, inclusiv cele care pot purta focoase nucleare.

Situaţia din zona peninsulei coreene este în prezent foarte tensionată. Specialiștii se tem de iminenţa unui test nuclear din partea regimului de la Phenian.

ADVERTISEMENT