News

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică. Phenianul, amenințări la adresa SUA

Coreea de Nord continuă testele balistice. Joi, armata statului asiatic a lansat o nouă rachetă. Phenianul a emis o serie de amenințări la adresa SUA, aliatul Seulului.
17.11.2022 | 12:57
Coreea de Nord a lansat o noua racheta balistica Phenianul amenintari la adresa SUA
O nouă rachetă balistică lansată de Coreea de Nord. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La mai puțin de două săptămâni distanță de la cele patru rachete balistice lansate în direcţia Mării Galbene, Coreea de Nord întreprinde o nouă acțiune similară.

O nouă rachetă balistică lansată de Coreea de Nord

Coreea de Nord a lansat joi, 17 noiembrie, o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune spre apele sale teritoriale din est. Anunțul a fost făcut de Statul Major al armatei sud-coreene, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

Armata din statul vecin a detectat lansarea din zona de coastă de est a Nordului regiunii Wonsan la ora locală 10:48. În paralel, forțele din Coreea de Sud și-au intensificat supravegherea acțiunilor Coreei de Nord. S-a menținut, în același timp, coordonarea strânsă cu Statele Unite.

Oficialii din Coreea de Nord au declarat, recent, că unele dintre testele efectuate în această toamnă au fost simulări ale atacurilor nucleare asupra țintelor sud-coreene și americane.

ADVERTISEMENT

Experții militari sunt de părere că Phenianul urmărește, prin aceste acțiuni, să-și îmbunătățească capacitatea nucleară pentru a obține concesii mai mari de la rivalii săi.

Phenianul lansează amenințări la adresa SUA și a aliaților săi

În această săptămână, în cadrul unei întrevederi la summitul G20, din Indonezia, preşedintele american Joe Biden a încercat să-l convingă pe omologul său chinez Xi Jinping să intervină pe lângă Coreea de Nord pentru a o determina să renunţe la efectuarea unui test nuclear.

ADVERTISEMENT

Anterior, liderul de la Casa Albă și omologul său sud-coreean Yoon Suk-yeol au promis un răspuns ”puternic şi ferm” dacă Phenianul va efectua acest test, care ar fi primul din 2017.

În replică, ministrul nord-coreean de externe, Choe Son Hue, a avertizat că, cu cât SUA ”îşi intensifică activităţile militare provocatoare” cu atât ”mai feroce va fi contracararea militară” din partea Coreei de Nord.

ADVERTISEMENT

Coreea de Nord a susținut cu fermitate că recentele sale teste militare sunt răspunsuri legitime la ceea ce numește exerciții militare între forțele americane și sud-coreene, pe care le vede ca un pas către o invazie.

Washington și Seul au afirmat că exercițiile lor comune din ultimele săptămâni sunt de natură defensivă.

ADVERTISEMENT