News

Klaus Iohannis, anunț de Ziua Forţelor Terestre. Ce se va întâmpla cu armata română, în contextul războiului din Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, luni, de Ziua Forţelor Terestre. Ce se va întâmpla cu armata română, în contextul războiului Rusia-Ucraina?
25.04.2022 | 14:05
Klaus Iohannis anunt de Ziua Fortelor Terestre Ce se va intampla cu armata romana in contextul razboiului din Ucraina
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Forțelor Terestre. Sursa foto: MApN
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, de Ziua Forțelor Terestre, că armata română va trece printr-un proces de modernizare, încât să se poată îndeplini misiuni dintre cele mai complexe.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Forțelor Terestre

De asemenea, șeful statului a reamintit că de anul viitor, 2023, se vor aloca 2,5 din PIB pentru Apărare, în loc de 2% cât este acum.

ADVERTISEMENT

”În aceste condiții, Forțelor Terestre le revine un rol important în creșterea capacității operaționale a armatei noastre, fiind necesar un efort constant și susținut pentru instruirea intensivă și eficientă a unităților militare în condiții complexe, inclusiv în mediu aliat.

Totodată, se va intra într-un proces accelerat de modernizare a înzestrării, astfel încât să poată fi îndeplinite cu succes misiuni dintre cele mai complexe”, a transmis președintele țării.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis: ”Ne aflăm într-un context de securitate complicat”

De asemenea, președintele a subliniat că, având în vedere războiul de la graniță, Rusia-Ucraina, securitatea este una complicată și este nevoie de măsuri speciale suplimentare.

”Sărbătorim astăzi Ziua Forţelor Terestre, una dintre cele mai importante categorii de forțe ale Armatei României, care desfășoară misiuni complexe, cu un rol esențial în asigurarea apărării și securității țării noastre (…)

ADVERTISEMENT

Ne aflăm într-un context de securitate complicat, rezultat al agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei și se impun, așadar, măsuri speciale suplimentare, cu caracter strict defensiv”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Președintele a amintit și de grupul de luptă al NATO care s-a înființat în țara noastră, în urma unei decizii din 24 martie 2022.

ADVERTISEMENT

”Dragi militari, prin profesionalismul, disciplina, hotărârea şi spiritul de sacrificiu pe care le dovediți zi de zi demonstrați că sunteți pregătiți în orice moment să vă apărați patria și valorile pe care le împărtășim cu aliații și partenerii noștri din Uniunea Europeană și NATO.

Fie că vă antrenați în poligoanele de instrucție din țară sau că acționați în misiuni internaționale, în diversele teatre de operații, creșteți în fecare zi prestigiul României şi al armatei noastre”, a mai transmis Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT