News

Klaus Iohannis are încredere în abilitățile lui Sebastian Burduja: „Este un candidat redutabil”

Șeful statului și-a arătat aprecierea față actualul ministru al Energiei, propunerea liberalilor pentru funcția de edil al Bucureștiului. 
23.04.2024 | 22:58
Klaus Iohannis are incredere in abilitatile lui Sebastian Burduja Este un candidat redutabil
Klaus Iohannis îl vede pe Sebastian Burduja (st jos) drept un candidat redutabil la Primăria Capitalei Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Deși a evitat să-și exprime deschis susținerea pentru unul sau altul dintre candidații la primăria Capitalei, Klaus Iohannis a declarat că are încredere în abilitățile lui Sebastian Burduja pentru funcția de edil al Bucureștiului.

Klaus Iohannis are încredere în abilitățile lui Sebastian Burduja

Președintele a admis că situația candidaturilor la primăria Bucureștiului nu este un succes al coaliției PSD-PNL, însă a reamintit că nu s-a implicat în deciziile celor două partide în materie de candidați.

ADVERTISEMENT

„Acum, cert nu este un mare succes al coaliţiei, ca să mă exprim aşa. În rest, nu vreau să comentez deciziile coaliţiei în materie de ales candidaţi şi de felul în care se vor poziţiona.

Ştiţi bine că discuţiile în coaliţie s-au purtat ieri şi azi-noapte (luni și în noaptea de luni spre marți n.r.), din câte am înţeles,  deci nu am fost acolo ca să fiu în contact nemijlocit.

ADVERTISEMENT

Cred că mai are potențial această coaliție în viitor. Sigur, acuma, în toiul campaniilor electorale, va fi un pic mai complicat de a menține buna înțelegere la cotă maximală.

Nu m-am implicat nici înainte, nici acum în negocierile din coaliție pe candidați și pe felul în care se poziționează, dar la sfârșit am fost informat. Nu vreau să dau calificative, dar domnul Burduja este un candidat redutabil”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja: ”Trebuie să mergem înainte”

Ministrul Energiei a explicat că a acceptat propunerea PNL pentru că a pus mereu interesul oamenilor mai presus de interesul său și că bucureștenii au nevoie de o alternativă.

„Orice zi, orice secundă pe care o pierdem în toate acest cancan-uri, ce a fost, cum a fost, cine a fost, este o zi pierdută pentru bucureșteni.

ADVERTISEMENT

Din respect pentru ei trebuie să mergem înainte și să le prezentăm o alternativă și un model liberal de administrație. Totdeauna am pus interesul oamenilor mai presus de interesul meu”, a spus Sebastian Burduja.

ADVERTISEMENT