News

Klaus Iohannis, dat dispărut oficial, la secția de poliție. Opoziția ironizează absența președintelui din spațiul public

Klaus Iohannis, președintele în funcție al României, a fost dat dispărut oficial, la secția de poliție. Opoziția ironizează lipsa de activitate a șefului statului.
18.01.2024 | 16:36
Klaus Iohannis dat disparut oficial la sectia de politie Opozitia ironizeaza absenta presedintelui din spatiul public
Klaus Iohannis, dat dispărut de opoziție, AUR și USR. Sursa foto: USR / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dispărut din spațiul public de fix o lună, Klaus Iohannis a fost dat dispărut la poliție. La unison, cele mai importante formațiuni din Opoziție, AUR și USR, ironizează absența șefului statului din ultima perioadă.

Klaus Iohannis, dat dispărut de opoziție. AUR și USR ironizează absența șefului statului

Joi, 18 ianuarie 2024, se împlinește o lună de când Klaus Iohannis nu a mai avut nicio activitate. Conform Agendei Administrației Prezidențiale, în urmă cu 30 de zile, liderul de la Cotroceni a avut două alocuțiuni, o decorare și participarea la evenimentul ”O lume mai bună este Made in Romania: Commit Global”.

ADVERTISEMENT

Din 18 decembrie 2023, președintele a fost absent. Acest fapt a fost constatat public de opoziția parlamentară. USR și AUR au lansat pe Facebook mesaje prin care reclamă absența președintelui Klaus Iohannis în contextul protestelor fermierilor și transportatorilor.

Cetățeanul din imagine nu a mai fost zărit de o bună ‘peroadă’ . Agenda prezidențială notează o lună, în realitate sunt vreo 10 ani”, a scris partidul USR într-o postare pe Facebook. Acest mesaj este însoțit de o imagine cu președintele României, pe care scrie că nu a mai fost văzut din decembrie, anul trecut.

ADVERTISEMENT

AUR a anunțat la poliție dispariția lui Klaus Iohannis: ”Acest cetățean nu s-a mai prezentat la locul de muncă din data de 18 decembrie 2023”

Tot joi, deputatul AUR, Adrian Axinia, a depus, la Secţia 17 Poliţie din Bucureşti o cerere pentru a declara dispariţia preşedintelui Klaus Iohannis. Reprezentantul opoziției și-a motivat demersul ca urmare a faptului că din data de 18 decembrie 2023 Klaus Iohannis n-a mai întreprins nicio acţiune publică.

Dacă se află într-o situaţie de suferinţă, creştineşte, am dori să-i fim sprijin”, spune, ironic, deputatul AUR, într-o postare video care apare pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT


Astăzi suntem la Secția 17 de poliție. Suntem aici cu o cerere de declarare a dispariției numitului Klaus Iohannis născut pe 13 iunie 1959, domiciliat în Sibiu. Motivele acestei acțiuni: în fapt, acest cetățean nu s-a mai prezentat la locul de muncă din data de 18 decembrie 2023.

Având în vedere masivele proteste de stradă care au acum loc în România, domnul președinte ar trebuie să vegheze la buna funcționare a autorităților publice. În acest scop, președintele trebuie să exercite funcția de mediere. Pentru noi este important să știm ce s-a întâmplat cu Klaus Iohannis. Sunt foarte mulți cetățeni care consideră a fi indispensabilă prezența domniei sale. Dacă se află într-o suferință, creștinește ar trebui să-i oferim sprijin.

ADVERTISEMENT

Ca martori la această declarație îi am pe toți cetățenii României, reprezentanții mass-media precum și angajații Administrației Prezidențiale. O să depun această cerere și o să vă țin la curent cu modul în care decurge această anchetă”, spune deputatul AUR.

ADVERTISEMENT