News

Klaus Iohannis, reacţie în cazul tensiunilor de la graniţa României: „Situația de securitate rămâne preocupantă”

Klaus Iohannis, prima reacție cu privire la situația de securitate de la granița cu Ucraina. Președintele susține consolidarea apărării colective în cadrul NATO.
08.12.2021 | 18:08
Klaus Iohannis reactie in cazul tensiunilor de la granita Romaniei Situatia de securitate ramane preocupanta
ADVERTISEMENT

Președintele României a vorbit pentru prima dată despre situația de la granițele Ucrainei, în contextul în care există o situație tensionată atât cu Rusia care a trimis trupe în apropierea granițelor.

Astfel, președintele României a vorbit despre această situație din Ucraina într-o întâlnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București, și a transmis că este una preocupantă.

ADVERTISEMENT

Liderul român a transmis, în același timp, că toate eforturile pentru ca lucrurile să se calmeze trebuie continuate.

Mai mult, Klaus Iohannis a precizat că este necesară consolidarea apărării în cadrul Alianței Nord Atlantice.

ADVERTISEMENT

”Președintele Klaus Iohannis a menționat că situația de securitate de la granița cu Ucraina rămâne preocupantă și că trebuie continuate eforturile pentru dezescaladarea situației, dar și pentru consolidarea apărării colective în cadrul NATO,” arată un comunicat al Administrației Prezidențială.

Klaus Iohannis, declarații despre tensiunile de la granițele țării

Totodată, președintele României a vorbit și despre situația de la granița Uniunii Europene și despre faptul că regimul din Belarus a instrumentalizat migrația și acest lucru afectează mai multe state ale Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

„Abordând situația de la granița Uniunii Europene, Președintele Klaus Iohannis a condamnat instrumentalizarea de către regimul din Belarus a migrației, situație care afectează mai multe state membre UE.

Totodată, Președintele României a reiterat solidaritatea deplină a țării noastre cu statele membre afectate direct și a evidențiat importanța unui răspuns unitar la aceste amenințări”, a transmis Administrația Prezidențială.

ADVERTISEMENT

Totodată, președintele a transmis solidaritatea țării noastre cu statele afectate. În același timp, el a spus că este nevoie de un răspuns unitar la toate aceste amenințări.

Klaus Iohannis, declarații despre scumpirea energiei electrice

Președintele a mai vorbit și despre criza energiei electrice și despre faptul că facturile devin din ce în ce mai mari.

Astfel, președintele a precizat că este necesar să fie luate soluție pentru ca facturile să fie mai mici și a precizat că scumpirea energiei electrice afectează nu numai consumatorii, ci și competivitatea de la nivelul României, dar și de la nivelul Uniunii Europene.

„Situația este preocupantă, iar consecințele socio-economice sunt evidente și afectează semnificativ nu numai consumatorii vulnerabili, dar și competitivitatea la nivel național și la nivelul Uniunii”, a mai spus președintele României.

Totodată, Klaus Iohannis a vorbit și despre vaccinare și despre necesitatea ca românii să continue să se imunizeze.

ADVERTISEMENT