News

Klaus Iohannis, primele declarații despre Cătălin Cîrstoiu. Ce spune președintele despre un candidat PSD-PNL la Cotroceni

Klaus Iohannis, despre Cătălin Cîrstoiu, soluția Coaliției pentru Primăria Capitalei. Ce spune șeful statului despre un candidat comun PSD-PNL la Cotroceni
21.03.2024 | 16:29
Klaus Iohannis primele declaratii despre Catalin Cirstoiu Ce spune presedintele despre un candidat PSDPNL la Cotroceni
Klaus Iohannis spune că PSD și PNL au „găsit un candidat bun” în persoana lui Cătălin Cîrstoiu / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, prin medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat al PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, „Coaliția a făcut pași buni” pentru că „a găsit un candidat bun”.

„Coaliția a găsit un candidat bun”

Klaus Iohannis a declarat că „Coaliția a făcut paşi buni şi a găsit un candidat bun” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu drept candidat pentru Primăria Capitalei. Șeful statului a răspuns în contextul în care a fost întrebat pe cine ar alege ca primar al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Să îşi anunţe candidatura şi pe urmă discutăm. Vă amintiţi cu ‘pe cine votaţi?’ acum mai mulţi ani, şi pe urmă nu s-a mai prezentat. Una peste alta, ca să nu fiu foarte evaziv, cred că, până în momentul acesta, Coaliţia a făcut paşi buni şi a găsit un candidat bun”, a declarat președintele Iohannis, înainte să participe la Consiliul European, la Bruxelles.

Europarlamentare și locale, mai întâi

Klaus Iohannis a fost întrebat și în ce privește un candidat comun al Coaliției la alegerile prezidențiale din toamnă „Nu este momentul acum să discutăm despre ce va fi după europarlamentare”, a răspuns șeful statului.

ADVERTISEMENT

„Aşa s-a convenit şi în Coaliţie, acum toată lumea să se concentreze pe europarlamentare şi locale, iar după aceea imediat să se tranşeze chestiunea felului în care se vor prezenta candidaţi pentru Preşedinte şi ulterior pentru Parlamentul naţional.

Cunosc aceste discuţii, dar nu cred că este bine să amestecăm lucrurile acum. Aşa s-a convenit, acum discutăm europarlamentare şi locale. Că vom avea opinii, toţi avem opinii, dar pentru omul de rând cred că este bine să primească aceste opinii pe rând. Dacă le amestecăm pe toate, nu rezolvăm, probabil, mare lucru”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Ciolacu: „Vom câștiga prin Cătălin Cîrstoiu”

De partea sa, premierul Marcel Ciolacu a declarat că medicul Cătălin Cîrstoiu este un „om care unește” iar PSD și PNL vor câștiga prin Cîrstoiu atât Primăria Generală cât și primăriile de sector

„Medicul Cătălin Cârstoiu este un om care unește, nu unul care dezbină. Este un om care construiește, nu unul care își caută scuze pentru a nu face ceea ce așteaptă oamenii. PSD și PNL vor intra în competiția electorală pentru București cu un singur obiectiv: VICTORIA! Vom câștiga atât Primăria Capitalei, prin Cătălin Cârstoiu, cât și toate primăriile de sector!”, a scris Ciolacu pe contul său Facebook.

ADVERTISEMENT