News

Marcel Ciolacu, mesaj pentru producătorii și retailerii autohtoni. Ce s-a discutat la Palatul Victoria

Marcel Ciolacu, planul pentru producătorii de alimente și retailerii autohtoni. „Corespunde celei mai mari așteptări a românilor”
19.03.2024 | 19:11
Marcel Ciolacu mesaj pentru producatorii si retailerii autohtoni Ce sa discutat la Palatul Victoria
Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu reprezentanți ai producătorilor și retailerilor autohtoni / Foto: gov.ro
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marți, cu reprezentanți ai lanțurilor de magazine românești și din domeniul distribuției din sectorul bunurilor alimentare. Discuția de la Palatul Victoria a fost despre soluțiile prin care executivul îi poate susține deopotrivă pe producători, distribuitori și retaileri.

„Șanse egale pe piață cu produsele de import”

„Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuției din comerțul cu bunuri alimentare despre soluțiile prin care Guvernul poate sprijini deopotrivă producătorii, distribuitorii și retalierii români”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a declarat că vrea să ofere produselor autohtone „șanse egale pe piață cu produsele de import” și că urmărește cum îi poate sprijini statul pe producătorii români.

„Mi-am dorit să am această discuție, pentru a vedea ce poate face statul român pentru producătorii autohtoni, dintre care mulți au și propriul flux de desfacere, având în vedere anumite probleme pe care ni le semnalează. Vrem să le oferim produselor românești șanse egale pe piață cu produsele de import și chiar să încurajăm comercializarea lor și în alte țări”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

La masă cu Florin Barbu

La discuții au participat vicepremierul Marian Neacșu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, și ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, potrivit sursei citate.

„Premierul Marcel Ciolacu a apreciat drept foarte utilă această discuție pe temele abordate de către cei direct implicați în producția și distribuția produselor alimentare autohtone. Printre acestea s-au numărat impactul unor măsuri precum impozitul de 1% pe cifra de afaceri sau plafonarea adaosurilor comerciale la unele categorii de produse, debirocratizarea interacțiunii cu instituțiile statului, implementarea sistemului de Garanție-Returnare RetuRO, accesarea de fonduri europene pentru comerț și distribuție, precum și reglementările aplicabile în domeniul forței de muncă”, a comunicat Guvernul.

ADVERTISEMENT

„Vom susține produsele românești”

Într-o postare pe contul Facebook, Marcel Ciolacu a spus că va susține produsele autohtone, rețelele locale de magazine și pe distribuitorii care iau marfă de la producătorii români.

„Vom susține produsele românești, micile rețele locale de magazine și distribuitorii care iau marfă de la producătorii noștri locali!. Am discutat azi cu reprezentanții acestor magazine, unii dintre ei fiind și producători, alături de principalii distribuitori din țară, despre soluțiile concrete prin care dezvoltăm capitalul românesc din această zonă a economiei”, a scris Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe contul Facebook, Marcel Ciolacu a spus că va susține produsele autohtone, rețelele locale de magazine și pe distribuitorii care iau marfă de la producătorii români.

„Vom susține produsele românești, micile rețele locale de magazine și distribuitorii care iau marfă de la producătorii noștri locali! Am discutat azi cu reprezentanții acestor magazine, unii dintre ei fiind și producători, alături de principalii distribuitori din țară, despre soluțiile concrete prin care dezvoltăm capitalul românesc din această zonă a economiei”.

Marfă românească la un „preț corect”

Prioritatea, a continuat primul ministru, este sprijinirea firmelor ca să producă în țară iar marfa produsă să ajungă tot în magazine ale românilor, la un „preț corect”. Ciolacu a mai precizat că soluția PSD de prelungire a plafonării adaosului comercial corespunde așteptărilor românilor și este „legitimă”.

„Prioritatea mea este să ajut firmele să producă în România, iar marfa lor să ajungă în magazine deținute de români la un preț corect, care să reflecte munca depusă. Sunt convins că soluția PSD de continuare a plafonării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului, votată azi în Parlament, este legitimă și corespunde celei mai mari așteptări a românilor”, se mai arată în mesajul premierului.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT