News

Klaus și Carmen Iohannis, fotografiați la safari în Kenya. Cuplul prezidențial merge sâmbătă în Zanzibar

Cuplul prezidențial de la București a fost miercuri în safari în Kenya. Vizita a fost anunțată inițial doar de partea kenyană
15.11.2023 | 16:33
Klaus si Carmen Iohannis fotografiati la safari in Kenya Cuplul prezidential merge sambata in Zanzibar
Klaus și Carmen Iohannis au fost în safari în Kenya Sursa foto: Facebook Wildlife Service
ADVERTISEMENT

Imaginile cu vizita președintelui României și a soției sale în Parcul Naţional Nairobi au fost făcute publice de Kenya Wildlife Service, pe pagina de Facebook. Ulterior, a apărut un comunicat de presă și pe pagina Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis, safari în Kenya

”Astăzi, secretarul de cabinet al Ministerului Turismului şi Faunei Sălbatice, Hon. Dr. Alfred Mutua, alături de directorul general al Kenya Wildlife Service, Dr. Erustus Kanga, au avut onoarea de a-i găzdui pe distinsul preşedinte român Klaus Iohannis şi pe prima doamnă Carmen Iohannis în Parcul Naţional Nairobi”, se precizează în postarea de pe pagina Kenya Wildlife Service.

ADVERTISEMENT

 

Pe agenda preşedintelui, ziua de miercuri apărea inițial ca fiind liberă, iar ulterior a fost actualizată cu întâlnirea cu ministrul pentru protejarea naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu Directorul General al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în cadrul vizitei la Parcul Naţional Nairobi.

”În cadrul vizitei de stat în Kenya, similar altor șefi de stat, Președintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de partea kenyană să viziteze Parcul Național Nairobi, care este unic în lume prin faptul că aduce aproape de mediul urban o biodiversitate variată.

ADVERTISEMENT

Kenya este un stat cu un profil solid de implicare la nivel național și internațional în domeniul protecției mediului, fiind gazda Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, a Summitului climatic COP12 în 2006 și, foarte recent, a Summitului African pentru Climă.

Cooperarea în domeniul limitării schimbărilor climatice și al protecției mediului este o temă centrală a vizitei de stat a Președintelui României în Republica Kenya.

ADVERTISEMENT

Aceasta vine pe fondul interesului deosebit al Președintelui Klaus Iohannis pentru aceste domenii, precum și al prezenței lor ca teme importante în recent adoptata Strategie a României pentru Africa. […]

Conservarea biodiversității și managementul ecosistemelor reprezintă o componentă importantă a Memorandumului de Înțelegere în domeniul Protecției Mediului și al Schimbărilor Climatice, semnat pe 14 noiembrie 2023 între România și Kenya, în prezența Președintelui Klaus Iohannis și a Președintelui William Ruto.

ADVERTISEMENT

În plus, prin Memorandum, cele două state își propun să lucreze împreună pentru a promova educația privind schimbările climatice și mediul”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se află în Kenya pentru o vizită de stat de trei zile. Joi, liderul de la Cotroceni ajunge în Tanzania, potrivit presei din această țară, care scrie că șeful statului român va fi în vizită timp de patru zile și va merge inclusiv în zonele turistice din Zanzibar – Stone Town, partea antică a orașului Zanzibar și casa lui Freddie Mercury.

ADVERTISEMENT