News

Klaus şi Carmen Iohannis, la recepţia oferită de Joe Biden şi Prima Doamnă a SUA, cu ocazia Adunării Generale a ONU

Preşedintele Klaus Iohannis a postat o fotografie de la recepţia oferită de Joe Biden la Muzeul Metropolitan din New York.
21.09.2023 | 18:00
Klaus si Carmen Iohannis la receptia oferita de Joe Biden si Prima Doamna a SUA cu ocazia Adunarii Generale a ONU
Klaus şi Carmen Iohannis, la recepţia oferită de Joe şi Jill Biden
ADVERTISEMENT

Klaus și Carmen Iohannis au participat la recepția oferită de președintele american Joe Biden pentru liderii de state și de guverne prezenți la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

A 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU se încheie vineri

Klaus Iohannis a postat pe reţeaua X (fostă Twitter) o fotografie de la recepţie în care alături de cuplul prezidenţial român se află Joe şi Jill Biden. Recepţia a fost găzduită de Muzeul Metropolitan din New York.

ADVERTISEMENT

Fotografia postată de Klaus Iohannis este însoţită de următorul text: “Participarea la recepţia pentru lideri oferită de Preşedintele Joe Biden şi de Prima Doamnă Jill Biden, cu ocazia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite”.

Klaus Iohannis conduce zilele acestea delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care se va desfăşura până vineri, la New York.

ADVERTISEMENT

Miercuri, şeful statului român a avut a avut întrevederi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi cu vicepremierul bulgar Maria Gabriel, cu care a discutat, între altele, despre tranzitul produselor agricole din Ucraina.

“Am discutat, în esenţă, chestiunile legate de tranzitul produselor agricole din Ucraina înspre pieţele lumii şi felul în care se poate gestiona o problemă care a apărut acum câteva luni de zile, şi anume exportul acestor produse în statele prin care, de fapt, s-ar face tranzit, adică vânzarea acestor produse în România, în Bulgaria şi alte state”, a spus Iohannis.

ADVERTISEMENT

El a mai afirmat, în cadrul unei declaraţii de presă, că s-au găsit soluţii la problema cerealelor ucrainene. “Noi am găsit soluţii şi vreau să subliniez acest lucru. Am găsit soluţii atât pentru tranzitul produselor agricole din Ucraina spre pieţele mondiale, cât şi pentru a gestiona exportul acestor produse spre România.

Am găsit deschidere în partea ucraineană. Guvernul României s-a implicat foarte bine şi s-au negociat condiţionalităţi. Comisia a venit cu soluţii suplimentare”, a adăugat preşedintele României.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, întrebat dacă susţine iniţiativa premierului Marcel Ciolacu de a acţiona în judecată Austria în cazul unui nou veto în chesiunea Schengen, Klaus Iohannis a spus precaut că “această abordare trebuie foarte bine analizată”.

ADVERTISEMENT