Sport

Kyriakos Papadopoulos a plecat de la FC U Craiova! Fostul fundaş al lui Schalke a rezistat doar 6 luni în Bănie

Kyriakos Papadopoulos s-a despărţit de FC U Craiova. Oltenii au făcut anunţul oficial. Fundaşul grec a fost măcinat de accidentări în prima parte a anului.
21.01.2023 | 13:55
Kyriakos Papadopoulos a plecat de la FC U Craiova Fostul fundas al lui Schalke a rezistat doar 6 luni in Banie
Kyriakos Papadopoulos a plecat de la FC U Craiova! Fostul fundaş al lui Schalke a rezistat doar 6 luni în Bănie
ADVERTISEMENT

Kyriakos Papadopoulos este unul dintre jucătorii cu un CV impresionant care au ajuns în SuperLiga. Fundaşul grec a semnat în vară cu FC U Craiova, o mutare spectaculoasă reuşită de Adrian Mititelu.

Kyriakos Papadopoulos a plecat de la FC U Craiova!

Însă, fostul fundaş de Champions League al celor de la Schalke 04, Leverkusen, Hamburg şi Leipzig nu a reuşit să rupă blestemul accidentărilor în Bănie şi a plecat după doar şase luni petrecute în Oltenia.

ADVERTISEMENT

Anunţul oficial a fost făcut de FC U Craiova pe pagina de Facebook: “Kyriakos Papadopoulos și Fotbal Club Universitatea 1948 au ajuns la un acord privind încetarea contractului.

Clubul îi mulțumește lui Papa pentru tot efortul depus în prima parte a sezonului și îi urează mult succes în următoarea provocare”, se arată în comunicatul oltenilor.

ADVERTISEMENT

Fundaşul grec a prins doar nouă meciuri în Bănie

Kyriakos Papadopoulos a evoluat în nouă meciuri din actuala stagiune. Ultima apariţie în tricoul celor de la FC U Craiova a fost în octombrie 2022 la meciul cu FC Botoşani, pierdut în final de olteni cu 0-1.

Apoi, fundaşul grec a suferit o accidentare la coapsă care l-a făcut să rateze ultimele şapte etape din SuperLiga. El a revenit în lot în ultima etapă a anului trecut, fiind pe bancă la meciul cu Petrolul Ploieşti, în remiza, 1-1.

ADVERTISEMENT

Kyriakos Papadopoulos, cotat la 18 milioane de euro în urmă cu un deceniu

În locul lui Kyriakos Papadopoulos, echipa lui Adrian Mititelu l-a transferat pe fundaşul central portughez Danny Henriques. Nicolo Napoli şi-a betonat defensiva şi cu Matheus Mascarenhas, cel care va evolua în bandă.

Cotat la 400.000 de euro, Kyriakos Papadopoulos a avut mari probleme cu accidentările în ultimii ani. Grecul a fost considerat în urmă cu un deceniu unul dintre cei mai buni tineri fundaşi centrali din Europa. În 2012, era cotat la 18 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova va juca primul meci oficial al anului duminică, de la ora 15:30, împotriva celor de la UTA Arad. Echipa lui Nicolo Napoli este pe locul 10, cu 23 de puncte.

  • 30 de ani are Kyriakos Papadopoulos
  • 9 meciuri a prins fundaşul grec la FC U Craiova
ADVERTISEMENT