Sport

Kyros Vassaras rupe tăcerea după greșelile de arbitraj din Liga 1: „Am stabilit obiective clare”. Mesaj pentru jucători

Președintele CCA a venit cu precizări după greșelile comise de arbitri în precedentele partide din Liga 1. De asemenea, acesta a avut un mesaj pentru jucătorii implicați în competiție.
14.03.2022 | 16:15
Kyros Vassaras rupe tacerea dupa greselile de arbitraj din Liga 1 Am stabilit obiective clare Mesaj pentru jucatori
Kyros Vassaras nu mai tolerează nicio greșeală de arbitraj în Liga 1. Sursa foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

În absența VAR-ului, erorile „cavalerilor fluierului negru” își pun tot mai des amprenta asupra meciurilor din Casa Pariurilor Liga 1. Cea mai recentă a fost comisă chiar în ultima etapă a sezonului regulat, când Radu Petrescu le-a refuzat un penalty clar celor de la FC Botoșani- concluzie la care a ajuns și fostul mare arbitru, Ion Crăciunescu – contribuind astfel la calificarea lui FC Argeș în play-off.

Explicațiile lui Kyros Vassaras după greșelile de arbitraj din Liga 1

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a dat asigurări că va aplica în următoarea perioadă o serie de măsuri, astfel încât greșeli precum cele din ultimele meciuri să nu se mai repete. De asemenea, arbitrilor li s-a cerut să manifeste toleranță zero față de jucătorii și oficialii care protestează.

ADVERTISEMENT

Am stabilit obiective clare pentru arbitri. Prima sarcină este protejarea siguranţei jucătorilor. Vrem să le reamintim jucătorilor că nu trebuie să îşi asume riscuri care pot pune în pericol adversarul. Preferăm o decizie finală corectă.

Nu vrem să permitem tacklinguri dure, întrări directe la adversar, care pot pune siguranţa în pericol. A două ţintă este să protejăm imaginea arbitrilor. Şi aceste direcţii pe care arbitrii le primesc este să nu tolereze protestele jucătorilor sau oficialilor echipelor”, a declarat Vassaras.

ADVERTISEMENT

Avertisment pentru jucători: „Nu-mi place când îi ating pe arbitri”

În plus acesta a anunțat că simulările nu vor mai fi tolerate în fotbalul românesc și le-a cerut jucătorilor să evite altercațiile cu arbitri. Un astfel de incident a avut loc în timpul meciului U Craiova – FC Argeș (n.r. 3-0) din prima etapă a play-off-ului, când Iasmin Latovlevici l-a bruscat pe unul dintre asistenți.

A treia sarcină este să protejăm imaginea fotbalului românesc. Arbitrii primesc instrucţiuni să sancţioneze simulările. Simulările nu au ce căuta în fotbal.

ADVERTISEMENT

În situaţiile clare, există un singur scop: să păcălească arbitrul, adversarul şi, în final, fotbalul. Arbitrii trebuie să fie şi vor fi mult mai stricţi cu tragerile de timp.

Dacă opreşti pe cineva, dar nu ai şansa să joci mingea, este fault. Nu-mi place atunci când jucătorii îi ating pe arbitri”, a mai spus Kyros Vassaras, dând, totodată, asigurări că procesul de implementare a arbitrajului video nu întâmpină probleme: „„Avem o unealtă importantă în mâinile noastre, exersăm în fiecare zi, suntem în grafic şi vom reuşi să implementăm cu succes sistemul VAR”.

ADVERTISEMENT