News

L-au lăsat cu BMW-ul pe butuci. Aventura unui șofer care și-a parcat bolidul de 60.000 de euro pe DN1

Experiență neplăcută pentru un șofer care a avut proasta inspirație să-și lase mașina peste noapte pe DN1. Bărbatul s-a trezit fără nicio roată.
04.02.2024 | 19:22
Lau lasat cu BMWul pe butuci Aventura unui sofer care sia parcat bolidul de 60000 de euro pe DN1
Un șofer ghinionist s-a trezit cu roțile furate la BMW-ul său de lux / Sursă foto: RTV
ADVERTISEMENT

Hoții și-au frecat mâinile când au văzut bijuteria de 60.000 de euro, parcată pe marginea drumului. Aceștia au avut tot timpul din lume să desfacă toate cele patru roți și să plece cu ele.

Jantele de la BMW seria 8 valorează 1.000 de euro

Incidentul s-a petrecut pe DN1, la kilometrul 418, în dreptul localității Miraslău, județul Alba. Ținta a fost un BMW 840 (seria 8), care poate ajunge, în funcție de dotări, la 60.000 de euro. O mașină scumpă, la care doar jantele valorează aproximativ 1.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Proprietarul mașinii și-a parcat bolidul, joi, 1 februarie, pe marginea drumului. A doua zi, acesta a a trăit un adevărat șoc, când a constatat că autoturismul a fost lăsat pe butuci, la propriu. După ce au luat roțile, hoții au sprijinit mașina pe câteva trunchiuri tăiate de copac.

Șoferul a anunțat poliția, care a deschis un dosar penal și încearcă acum să dea de urma hoților, scrie Ziarul Unirea. Chiar dacă o vor face, șansele ca proprietarul să-și recupereze roțile furate sunt destul de mici.

ADVERTISEMENT

Marca BMW, în topul celor mai furate mașini în 2023

Marca BMW este preferată de hoții de mașini din România. Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 noiembrie 2023, nu mai puțin de 42 de automobile BMW au fost furate pe teritoriul României.

Potrivit datelor de la Poliției Române, cele mai tentante modele pentru hoții de mașini au fost BMW X5 și BMW X6.

ADVERTISEMENT

Totuși, cele mai furate mașini din România în 2023 sunt cele autohtone, marca Dacia, cu 44 de exemplare furate. Printre acestea se găsesc și modele vechi, precum Dacia 1310, Dacia 1410 și Supernova.

Alte mărci preferate de hoții de mașini au fost: Volkswagen, Audi, Ford, Mercedes, Opel, Fiat, Daewoo și Toyota.

ADVERTISEMENT

De asemenea, BMW-urile au fost mașinile implicate în cele mai multe accidente, anul trecut. Deși reprezintă un segment premium, cele mai scumpe daune plătite de firmele de asigurări au mers către alte branduri, precum: Porsche, Jaguar și Mercedes Benz.

ADVERTISEMENT