News

Patru rute alternative pentru a evita aglomeraţia de pe DN1. Sfaturile Poliţiei pentru cei care se întorc din minivacanţa de 1 Decembrie

Pentru şoferii care merg dinspre Braşov spre Bucureşti poliţia face mai multe recomadări şi îi sfătuieşte să aleagă alte rute decât traseul clasic, pe DN1.
03.12.2023 | 10:55
Patru rute alternative pentru a evita aglomeratia de pe DN1 Sfaturile Politiei pentru cei care se intorc din minivacanta de 1 Decembrie
Pe DN1 au început să se formeze coloane de maşini Foto: Observatorul Prahovean
ADVERTISEMENT

Minivacanţa de 1 Decembrie se apropie de sfârşit, iar ultima zi este rezervată întoarcerii acasă, astfel că şoselele României vor fi în această dumnică mult mai aglomerate decât de obicei.

Două trasee alternative ajung în autostrăzile A1 şi A3

Şoferii şi pasagerii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare pentru această zi, dar pentru cei care nu sunt dispuşi să facă în şapte ore drumul dintre staţiunile de pe Valea Prahovei şi Bucureşti poliţia recomandă câteva rute alternative, care vă vor scurta timpii de aşteptare.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, aspectul pozitiv este că Centrul Infortrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui accident rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Poliţiştii rutieri mai informează că se circulă în general pe un carosabil uscat, izolat umed în județul Suceava, unde ceața reduce vizibilitatea în trafic pe DN 2 Suceava – Siret.

ADVERTISEMENT

Pe rutele principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitatea bună.

Pentru a evita incidentele în trafic, poliţiştii fac şi câteva recomandări. “Pentru siguranța participanților la trafic, la revenirea din zonele unde au petrecut minivacanța de 1 Decembrie, recomandăm conducătorilor auto creșterea distanței de siguranță între vehicule, evitarea depășirilor riscante, în special ale coloanelor de autovehicule, planificarea cu atenție a traseului de parcurs.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se recomandă folosirea unor rute alternative și manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, manevre ce vor fi efectuate doar după o asigurare corespunzătoare”, se arată în comunicatul de la Infotrafic.

În privinţa rutelor alternative, pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN1 Braşov – Ploieşti – București, sunt recomandate traseele Brașov – DN 1A – Cheia – Ploiești – Autostrada A3 – București sau DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București.

ADVERTISEMENT

De asemenea, şoferii care revin în Capitală de pe Valea Prahovei pot alege traseul DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – DN 71 – București sau alternativa DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori