Sport

La 43 de ani, Venus Williams a primit wild card la Wimbledon 2023. Va fi a 24-a prezență pe iarba londoneză a legendarei jucătoare

Venus Williams este unul dintre cele mai mari nume ale tenisului feminin, iar americanca a primit la 43 de ani un wild card pentru a putea juca la Wimbledon 2023.
21.06.2023 | 18:10
La 43 de ani Venus Williams a primit wild card la Wimbledon 2023 Va fi a 24a prezenta pe iarba londoneza a legendarei jucatoare
Venus Williams este unul dintre cele mai mari nume ale tenisului feminin, iar americanca a primit la 43 de ani un wild card pentru a putea juca la Wimbledon 2023. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În acest an, România va avea patru reprezentante direct pe tabloul principal la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. Acestea sunt Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian.

Wild card pentru Venus Williams la Wimbledon 2023

În perioada 3-16 iulie se va desfășura Wimbledon 2023, iar organizatorii au surprins prin acordarea unui wild card veteranei Venus Williams, în vârstă de 43 de ani, care va apărea astfel pentru a 24-a oară pe iarba londoneză.

ADVERTISEMENT

Ajunsă pe locul 697 în clasamentul WTA, americanca nu ar fi avut dreptul să joace la cel de-al treilea Grand Slam al anului, însă organizatorii au decis că prezența acesteia poate aduce un plus turneului de iarbă.

Venus Williams, de cinci ori câștigătoare la simplu la Wimbledon și de șase ori la dublu cu sora sa Serena, nu a jucat anul trecut din cauza unei accidentări. Americanca a lipsit de la acest Grand Slam doar în 2022 și 2013, plus ediția din 2020 care nu s-a ținut din cauza Covid-19.

ADVERTISEMENT

Săptămâna aceasta, Venus a obținut prima ei victorie în fața unei jucătoare din Top 50 în ultimii patru ani și prima ei victorie pe iarbă de la Wimbledon 2021, după ce a învins-o în trei ore și 17 minute pe Camila Giorgi în primul tur la Birmingham.

Svitolina a primit invitație după ce a devenit mamă

Un alt wild card va merge la ucraineanca Elina Svitolina, aflată pe locul 73 WTA, care a revenit de curând în competiții după ce a devenit mamă și care în momentul în care s-au închis listele pentru tabloul principal nu avea un clasament care să-i permită să joace la Wimbledon 2023.

ADVERTISEMENT

Svitolina, în vârstă de 28 de ani, va evolua pentru a noua oară la Grand Slam-ul de iarbă, cea mai bună performanță a sa fiind semifinale în 2019, atunci când a fost învinsă de Simona Halep, cea care avea să câștige și trofeul.

Celelalte invitații au ajuns la jucătoare din Marea Britanie: Katie Boulter, Jodie Burrage, Harriet Dart, Katie Swan și Heather Watson. Organizatorii au mai păstrat un wild card ce va fi acordat cu doar câteva zile înainte de începerea turneului.

ADVERTISEMENT

Pentru tabloul masculin au fost acordate șase din cele opt invitații. Acestea au fost primite de belgianul David Goffin și britanicii Liam Broady, Jan Choinski, Arthur Fery, Ryan Peniston și George Loffhagen.

Cu puțin înainte de începerea întrecerii de pe iarba londoneză, organizatorii au anunțat premiile record puse în joc. Fondul total de premiere se ridică la suma de 44,7 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT