Life

La ce distanță trebuie așezat frigiderul față de perete. Așa o să scutești bani mulți la factura de electricitate

Care este distanța corectă la care frigiderul trebuie așezat față de perete. Acesta este modul în care poți scuti bani frumoși la factură.
20.01.2024 | 00:22
La ce distanta trebuie asezat frigiderul fata de perete Asa o sa scutesti bani multi la factura de electricitate
La ce distanță de perete trebuie așezat frigiderul. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Chiar dacă mulți nu s-ar aștepta la asta, distanța la care frigiderul este așezat față de perete poate avea un impact asupra facturii la energie electrică. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să scutești bani.

La ce distanță față de perete trebuie așezat frigiderul

Este destul de clar faptul că frigiderul se numără printre electrocasnicele din casă, dat și printre cele care consumă cea mai multă energie electrică. Însă, există anumite trucuri prin care factura poate fi redusă. 

ADVERTISEMENT

Pentru o bună funcționare a acestuia, dar și pentru un consum optim, trebuie să fie amplasat corect. Iar un detaliu neașteptat care contează destul de mult este distanța acestuia față de perete.

Dacă este mult prea aproape, atunci aparatul electrocasnic poate avea mai muște probleme și, în același timp, te poate face să scoți mai mulți bani din buzunar la finalul lunii, ceea ce nu este ceva dorit.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au dezvăluit că faptul că există destul de mult „efort” pe care un frigider îl depune pentru a menține alimentele la o temperatură optimă. Pe de altă parte, în timpul procesului se degajă căldură.

De ce nu trebuie să fie prea aproape

Aceasta este eliberată prin partea din spate, de aceea este esențial ca aparatul să nu fie prea apropiat de perete. În caz contrar, aerul cald nu va mai putea fi eliminat, iar frigiderul nu va mai menține răcoarea în interior.

ADVERTISEMENT

Asta vine la pachet și cu consumul mai ridicat de energie electrică. De aceea, distanța ideală la care poate fi poziționat este de 15 centimetri, după cum au recomandat specialiștii- lucru ce va aduce mai multe beneficii.

De asemenea, atunci când îți amenajezi locuința, ai grijă să nu-ți așezi frigiderul lângă calorifer sau o altă sursă de căldură. Dacă faci asta, atunci vor exista diferențe mari de temperatură.

ADVERTISEMENT

Ele vor conduce la crearea condensului, iar în interior se va forma gheața. Astfel că, dacă știi că ai poziționat un frigider în apropierea unei surse de căldură și observi că sub el se acumulează apă, cel mai probabil scurgerea este înfundată, scrie a1.ro. 

ADVERTISEMENT