News

Rezultatele la BAC 2021, sesiunea de toamnă, au apărut pe edu.ro. Ce notă ai primit

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a ajuns la final, iar edu.ro a publicat rezultatele la BAC 2021.
31.08.2021 | 12:10
Rezultatele la BAC 2021 sesiunea de toamna au aparut pe eduro Ce nota ai primit
La ce oră anunță edu.ro rezultatele la BAC 2021, sesiunea de toamnă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
31-08-2021
09:11

edu.ro a publicat rezultatele sesiunii de toamnă la Bac 2021!

În urmă cu câteva momente, pe edu.ro au fost afișate rezultatele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului din 2021. Poți afla ce notă ai luat accesând acest link.

Potrivit calendarului bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă își află notele pe data de 31 august, rezultatele fiind afișate la centrele de examen, dar și pe site-ul Ministerului Educației, și anume edu.ro.

În ceea ce privește ora la care candidații vor afla primele rezultate, înainte de contestațiile depuse în aceeași zi, aceștia trebuie să știe că notele se vor afișa înainte de ora 12:00.

ADVERTISEMENT

Așadar, în prima parte a zilei de 31 august, cei care au susținut examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor știi cu exactitate ce note au luat sau dacă este cazul să depună contestații, dacă sunt nemulțumiți.

Ora la care elevii află notele de la bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

Primele rezultate vor fi afișate fără ca numele și prenumele elevilor să fie făcute publice, ceea ce înseamnă că vor fi anonime. Ulterior, elevii pot depune contestații, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

ADVERTISEMENT

Contestațiile se pot depune atât în format fizic, cât și electronic, urmând ca soluționarea acestora să aibă loc în intervalul 1 – 3 septembrie 2021.

Notele finale, după ce au fost rezolvate contestațiile, se vor afla pe data de 3 septembrie 2021, care pică într-o zi de vineri.

ADVERTISEMENT

Nota minimă de promovare pentru fiecare probă în parte este 5 (cinci), în timp ce media finală pentru promovarea examenului de bacalaureat trebuie să fie de cel puțin 6 (șase).

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului, o nouă șansă pentru elevi

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2021 are loc în perioada august – septembrie, asta după ce prima probă susținută de candidați a avut loc pe data de 16 august.

ADVERTISEMENT

Elevii care au picat examenul maturității în prima sesiune sau în cele anterioare au primit acum a doua șansă și au posibilitatea să demonstreze că au învățat și mai ales, că vor luate note mari.

La sesiunea de toamnă participă, în general, candidații care nu au promovat la una sau mai multe materii în vară, dar și elevi din promoțiile anterioare care au picat.

Din păcate, cei care au copiat sau au încercat să păcălească profesorii de la catedră nu sunt incluși în această perioadă, ei putând să susținută examenul abia la a treia sesiune.

Datele transmise de inspectoratele școlare județene arată că majoritatea candidaților înscriși fac parte din promoția 2020-2021. Mai exact, este vorba de 24.988 de candidați înscriși pentru examenul din toamnă.

13.958 de candidați care s-au prezentat perioada aceasta la examenul de bacalaureat fac parte din promoțiile anterioare, după cum a anunțat recent Ministerul Educației.

Calendar sesiunea august – septembrie bacalaureat 2021

  • 16 august 2021 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 17 august 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) (matematică sau istorie) – proba scrisă
  • 18 august 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 19 august 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 23-24 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 25 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 26 – 27 august 2021 – Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 30 – 31 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

Probele de la A la C se echivalează, decizie luată de Ministerul Educației având în vedere izbucnirea și evoluția pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: