News

La ce oră se afișează rezultatele la BAC 2023. Unde apar notele

Emoții uriașe pentru mii de tineri. Luni, elevii vor afla rezultatele la BAC 2023. Află la ce oră și unde vor fi afișate notele.
02.07.2023 | 20:02
La ce ora se afiseaza rezultatele la BAC 2023 Unde apar notele
Elevii află, luni, 3 iulie, notele la BAC. Foto: Colaj Fanatik/Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Rezultatele la BAC 2023 vor fi afișate luni, 3 iulie, până la ora 12, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației. După afișarea rezultatelor, candidații au posibilitatea de a depune contestații atât la centrele de examen, cât și prin mijloace electronice, în aceeași zi, începând cu ora 12 și până la ora 18.

Rezultatele la BAC 2023, afișate luni

Cei care aleg să depună contestații prin mijloace electronice trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip în care să menționeze că sunt conștienți că nota lor inițială poate suferi modificări, fie prin creștere, fie prin descreștere, în urma soluționării contestației.

ADVERTISEMENT

Pentru a depune contestații online, candidații trebuie să trimită cererea pe adresa de e-mail a centrului de examen unde au susținut probele. Adresa de e-mail dedicată pentru contestații ar trebui să fie afișată la avizierul școlii unde au avut loc examenele. În cazul în care nu găsesc adresa de e-mail corespunzătoare, candidații sunt sfătuiți să contacteze telefonic centrul de examen pentru a obține informații suplimentare.

“În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat”, se arată în ordinul de ministru pentru organizarea BAC 2023.

ADVERTISEMENT
bac 2023
Model de cerere pentru contestație la BAC 2023. Foto: Ministerul Educației.

 

 

Rezultatele candidaților vor fi anonimizate

Ministerul Educației asigură că rezultatele candidaților vor fi anonimizate, conform Regulamentului general privind protecția datelor personale. Astfel, în locul numelor și prenumelor candidaților, vor fi utilizate coduri individuale, distribuite candidaților la prima probă susținută. Această măsură are rolul de a proteja confidențialitatea datelor personale ale candidaților.

Documentul cu precizări pentru BAC 2023 specifică că nota acordată în etapa de soluționare a contestațiilor este nota definitivă. Aceasta nu mai poate fi modificată ulterior și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă, indiferent de punctajul obținut în plus sau în minus față de nota inițială acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării.

ADVERTISEMENT

Astfel, candidații care așteaptă rezultatele la  BAC 2023 sunt sfătuiți să fie atenți la procedurile și termenele stabilite de Ministerul Educației și să utilizeze modalitățile de contestație în mod corespunzător pentru a-și proteja drepturile și pentru a asigura o evaluare corectă a performanțelor lor în cadrul examenului.

„Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării.

ADVERTISEMENT

Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă”, se arată în documentul cu precizări pentru BAC 2023.

ADVERTISEMENT
Tags:
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”