News

La ce oră se afișează rezultatele la BAC 2023. Unde apar notele

Emoții uriașe pentru mii de tineri. Luni, elevii vor afla rezultatele la BAC 2023. Află la ce oră și unde vor fi afișate notele.
02.07.2023 | 20:02
La ce ora se afiseaza rezultatele la BAC 2023 Unde apar notele
Elevii află, luni, 3 iulie, notele la BAC. Foto: Colaj Fanatik/Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Rezultatele la BAC 2023 vor fi afișate luni, 3 iulie, până la ora 12, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației. După afișarea rezultatelor, candidații au posibilitatea de a depune contestații atât la centrele de examen, cât și prin mijloace electronice, în aceeași zi, începând cu ora 12 și până la ora 18.

Rezultatele la BAC 2023, afișate luni

Cei care aleg să depună contestații prin mijloace electronice trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip în care să menționeze că sunt conștienți că nota lor inițială poate suferi modificări, fie prin creștere, fie prin descreștere, în urma soluționării contestației.

ADVERTISEMENT

Pentru a depune contestații online, candidații trebuie să trimită cererea pe adresa de e-mail a centrului de examen unde au susținut probele. Adresa de e-mail dedicată pentru contestații ar trebui să fie afișată la avizierul școlii unde au avut loc examenele. În cazul în care nu găsesc adresa de e-mail corespunzătoare, candidații sunt sfătuiți să contacteze telefonic centrul de examen pentru a obține informații suplimentare.

“În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat”, se arată în ordinul de ministru pentru organizarea BAC 2023.

ADVERTISEMENT
bac 2023
Model de cerere pentru contestație la BAC 2023. Foto: Ministerul Educației.

 

 

Rezultatele candidaților vor fi anonimizate

Ministerul Educației asigură că rezultatele candidaților vor fi anonimizate, conform Regulamentului general privind protecția datelor personale. Astfel, în locul numelor și prenumelor candidaților, vor fi utilizate coduri individuale, distribuite candidaților la prima probă susținută. Această măsură are rolul de a proteja confidențialitatea datelor personale ale candidaților.

Documentul cu precizări pentru BAC 2023 specifică că nota acordată în etapa de soluționare a contestațiilor este nota definitivă. Aceasta nu mai poate fi modificată ulterior și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă, indiferent de punctajul obținut în plus sau în minus față de nota inițială acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării.

ADVERTISEMENT

Astfel, candidații care așteaptă rezultatele la  BAC 2023 sunt sfătuiți să fie atenți la procedurile și termenele stabilite de Ministerul Educației și să utilizeze modalitățile de contestație în mod corespunzător pentru a-și proteja drepturile și pentru a asigura o evaluare corectă a performanțelor lor în cadrul examenului.

„Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării.

ADVERTISEMENT

Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă”, se arată în documentul cu precizări pentru BAC 2023.

ADVERTISEMENT
Tags: