Life

La ce temperatură e trebuie să speli, de fapt, puloverele din lână. Greșeala pe care o fac multe persoane

La ce temperatură e bine să speli puloverele din lână. Greșeala pe care multe persoane o fac cu astfel de articole vestimentare.
31.10.2023 | 19:37
La ce temperatura e trebuie sa speli de fapt puloverele din lana Greseala pe care o fac multe persoane
La ce temperatură e bine să speli puloverele din lână. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Multe persoane se întreabă la ce temperatură este bine să speli puloverele din lână pentru a nu se deteriora. Dacă vrei ca materialul să arate ca nou, atunci e bine să ții cont de câteva trucuri esențiale.

La ce temperatură e trebuie să speli puloverele din lână

Se apropie sezonul rece, perioadă în care trebuie să purtăm haine groase pentru a face față temperaturilor scăzute. Puloverele din lână sunt perfecte pentru iarnă, deoarece sunt călduroase și foarte confortabile.

ADVERTISEMENT

Multe persoane au pulovere din lână, însă acestea trebuie întreținute corespunzător pentru a-și menține textura. În cazul unor astfel de articole vestimentare, este important să avem grijă mai ales atunci când le punem la spălat.

Lâna este un material delicat, care se poate deteriora dacă nu îl speli așa cum trebuie. În funcție de ce scrie pe eticheta puloverului și de specificațiile producătorului, temperatura la care se spală aceste haine poate varia.

ADVERTISEMENT

Este important de menționat că lâna nu tolerează temperaturile prea ridicate. Acest lucru poate cauza încărcarea sau chiar micșorarea fibrelor, așa că trebuie să ai grijă la acest aspect. Trebuie să fie o temperatură rece sau călduță, care să nu fie mai mare de 30°C.

Pentru a nu avea probleme, trebuie să utilizezi un program de spălare pentru lână sau pentru rufe delicate. Un astfel de program are setările potrivite, astfel încât hainele tale nu se vor deteriora.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect important este să folosești detergent specific pentru hainele din lână sau pentru rufe delicate. Astfel de detergenți sunt mai blânzi, iar aceste articole de îmbrăcăminte vor fi îngrijite corespunzător.

Trebuie să alegi, de altfel, stoarcerea delicată sau chiar să o dezactivezi complet atunci când speli puloverele din lână, pentru a preveni deformarea acestora.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei ca hainele de lână să fie într-o stare bună pentru cât mai mult timp, poți folosi un sac de spălat. Cu ajutorul acestuia, materialul lor va rămâne intact, fără a se deteriora atunci când este în mașina de spălat.

De asemenea, nu este recomandat să speli frecvent hainele de lână, pentru că acestea se pot uza mult mai devreme decât te-ai putea aștepta, notează spynews.ro. E bine să le speli doar atunci când chiar este nevoie.

ADVERTISEMENT