Life

La ce vârstă este cel mai bine să te căsătorești. Specialiștii au aflat răspunsul: ”Să așteptați până la acest moment”

Care e vârsta potrivită pentru a ajunge la altar. Experții în relații au dezvăluit când este indicat să se facă acest pas.
24.10.2023 | 15:15
La ce varsta este cel mai bine sa te casatoresti Specialistii au aflat raspunsul Sa asteptati pana la acest moment
Care e vârsta potrivită pentru a ajunge la altar. Experții în relații au dezvăluit când este indicat să se facă acest pas. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

La ce vârstă este cel mai bine să te căsătorești. Specialiștii au aflat răspunsul și spun că trebuie să așteptați până la acest moment. Teoria este expusă în cartea Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions.

Care e vârsta potrivită pentru a ajunge la altar. Experții în relații au dezvăluit când este indicat să se facă acest pas

Tom Griffiths și Brian Christian, doi experți americani în relații și legături amoroase, au dezvăluit care este vârsta potrivită pentru a ajunge la altar. Cei doi au spus când este indicat să se facă acest pas important.

ADVERTISEMENT

Specialiștii susțin că până la 26 de ani nimeni nu ar trebui să ia în calcul căsătoria. Pe de altă parte, Kelsey Torgerson, de profesie asistent social, este de cu totul altă părere și spune că trebuie să se aștepte până la 25 de ani.

Începând de la această vârstă creierul uman este complet dezvoltat pentru a găsi un partener de viață. În aceeași notă, terapeutul Weena Cullins susține că numărul magic este, în realitate, 28, la femei și 32 la bărbați.

ADVERTISEMENT

„Cred că cel mai bine este să așteptați până la acest moment. De asemenea, este important să experimentați factori de stres cu partenerul. Așa că, dacă ai o iubită de liceu, ar trebui să vezi cum vă descurcați la facultate, la distanță lungă.

E bine să vedeți ce se întâmplă dacă studiați în străinătate sau aveți două locuri de muncă. Vrei să știi că ai la dispoziție strategiile de gestionare a conflictelor pentru o căsnicie sănătoasă și de succes”, a declarat Kelsey Torgerson, notează romaniatv.net.

ADVERTISEMENT

Ce spune „regula 37 la sută”

Cercetătorii Tom Grifiths și Brian Christian au dezvoltat în lucrarea lor „regula 37 la sută”. Algoritmul lor spune că oamenii iau, în general, cele mai bune decizii abia după ce au analizat 37% dintre opțiunile personale.

De asemenea, autorii lucrării spun că acest principiu poate fi aplicat cu mare încredere în alegerea persoanei iubite. Cel mai mare interval în care oamenii își caută partenerul de viață este cuprins între 18 și 40 de ani.

ADVERTISEMENT

Concret, procentajul de 37% rezultă exact la vârsta de 26 de ani, considerată ideală pentru căsătorie. Sociologul Nicholos H. Wolfinger crede că cei care fac nunta între 28 și 32 de ani au șanse mai mici să ajungă la divorț.

ADVERTISEMENT
Tags: