News

La Cluj, proprietarii cresc prețurile apartamentelor lângă malluri care nu există încă

Piața imobiliară din Cluj mai doboară un record. Au explodat prețurile apartamentelor din zonele unde se va construi un mall.
07.10.2023 | 15:37
La Cluj proprietarii cresc preturile apartamentelor langa malluri care nu exista inca
Clujul a devenit unul dintre cele mai scumpe orașe din România / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La Cluj, piața imobiliară continuă să fie una plină de surprize. Prețurile apartamentelor continuă să crească, cu mult înaintea unor proiecte comerciale sau de infrastructură, care să aducă o altă față orașului situat în inima Transilvaniei.

Proprietarul ”a uitat” să menționeze că mall-ul nu s-a construit

Cea mai recentă ”descoperire” făcută în mediul online este cea a unor anunțuri imobiliare, în zonele unui mall care nici măcar nu există încă. Este vorba de complexul comercial Iulius Mall Carbochim, proiect care a făcut ca prețurile imobilelor din proximitate să înregistreze o creștere semnificativă.

ADVERTISEMENT

Interesant este că unii proprietari ”uită” să scrie că mall-ul nu există încă, în anunțul prin care își promovează imobilul.

”… vă oferă spre vânzare un apartament amplasat în proximitatea noului Iulius Mall Carbochim, pe strada Oașului. Acesta se află la etajul 2, cu expunere estică, dispune de o suprafață utilă de 44,38 mp utili plus un balcon de 5 mp utili, este compus din living cu bucătărie open-space, dormitor, balcon, baie și hol.

ADVERTISEMENT

Imobilul se va preda la stadiul de semifinisat, cu pereți gletuiți, șapă egalizatoare, ușă antiefracție, centrală de imobil, încălzire prin pardoseală, tâmplărie PVC cu 3 foi de sticlă, instalații electrice și sanitare trase la poziție și balcoane finisate cu gresogranit, balustrade metalice și este disponibil imediat.

Amenajările interioare ale blocului vor cuprinde granit pe casa scării, două lifturi cu capacitatea de 6 persoane”, se arată în anunțul de vânzare a apartamentului, potrivit Știri de Cluj.

ADVERTISEMENT

De ce cresc prețurile apartamentelor din Cluj

În ultimii ani, piața imobiliară din Cluj-Napoca a înregistrat o creștere spectaculoasă, pe măsură ce orașul s-a dezvoltat rapid din punct de vedere economic.

Migrația pe piața muncii și profilul orașului de important centru universitar al României au dus la o cerere ridicată în piața imobiliară, care rămâne cu o ofertă limitată.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, specula imobiliară a devenit un fenomen des întâlnit. Investitorii români și străini au achiziționat proprietăți aici, în scopul de a le vinde mai scump sau pentru a le închiria.

ADVERTISEMENT