Fotbal international

La Liga, suspendată pe o perioadă nedeterminată. Anunțul de ultimă oră făcut de spanioli

23.03.2020 | 13:21
La Liga suspendata pe o perioada nedeterminata Anuntul de ultima ora facut de spanioli
ADVERTISEMENT

UPDATE, 23 martie, ora 13:22 / Oficialii La Liga şi ai Federaţiei Spaniole de Fotbal au anunţat luni că meciurile de fotbal din Peninsulă sunt amânate până în momentul când Guvernul va considera că activitatea se poate relua şi nu există niciun risc. Decizia vine după ce Premierul Spaniei a confirmat că starea de urgenţă va fi prelungită până pe 11 aprilie. Anterior, spaniolii amânaseră doar două etape de campionat.


ŞTIRE INIŢIALĂ – 12 martie

Următoarele două etape din La Liga și Segunda Division, primele Ligi din Spania, au fost suspendate din cauza epidemei de coronavirus. Decizia a fost luată joi, după o adunare a membrilor Ligii, Federației și ai Asociației Fotbaliștilor Profesioniști.

ADVERTISEMENT

Primele două ligi din Spania au fost suspendate

După Serie A, La Liga este al doilea campionat de top din Europa care se suspendă.

Decizia spaniolilor nu a fost, însă, la fel de drastică precum cea luată în Peninsulă recent, când s-a decis suspendarea tuturor activităților sportive până pe 3 aprilie.

În urma unei ședințe le care au participat membri ai Ligii Profesioniste, ai Federației și ai Asociației Fotbaliștilor Profesioniști s-a hotărât suspendarea următoarelor două runde din La Liga și Segunda Division.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost impusă și de situația de la Real Madrid, unde secțiile de fotbal și de baschet au intrat în carantină după ce un baschetbalist a fost depistat pozitiv.

„În urma informaţiilor primite în această dimineaţă, referitoare la carantina impusă la Real Madrid, dar şi în cazul testării pozitive a altor jucători din campionat, La Liga consideră că sunt îndeplinite criteriile pentru următoare fază din protocolul de luptă conta COVID-19.

ADVERTISEMENT

În consecinţă, La Liga suspendă următoarele două etape”, a anunțat Javier Tebas, președintele Ligii Profesioniste din Spania.

În următoarele două etape, Barcelona și Real Madrid, despărțite de două puncte în vârful clasamentului la finalul rundei 27, urmau să joace împotriva celor de la Mallorca și Leganes, respectiv Eibar și Valencia.

ADVERTISEMENT

Situația din Spania afectează și Champions League

Săptămâna viitoare, pe 17 martie, Real Madrid urma să primească vizita celor de la Manchester City pentru returul „dublei” din optimile Champions League, însă meciul are șanse aproape de zero să se dispute, „Los Blancos” intrând în carantină după ce un sportiv legitimat la echipa de baschet a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Până la o decizie luată în cazul meciului Real Madrid – Manchester City, două partide ale echipelor spaniole din Europa League, programate joi, Sevilla – Roma și Inter – Getafe, au fost amânate, Italia și Spania impunând măsuri de protecție suplimentare pentru evitarea răspândirii noului tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: