News

La nici o zi de la inaugurare, șoferii și-au distrus mașinile pe Autostrada Moldovei: „Am primit 6 apeluri”

04.12.2020 | 09:48
La nici o zi de la inaugurare soferii siau distrus masinile pe Autostrada Moldovei Am primit 6 apeluri
ADVERTISEMENT

Centura Bacăului a fost inaugurată cu mare fast de către președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban, mai ales că termenul oficial de finalizare era 2022.

Din păcate, proverbul românesc „graba strică treaba” se aplică acestei autostrăzi, pentru că tot mai mulți șoferi anunță că și-au distrus mașinile în nici 24 de ore pe această „autostradă”.

ADVERTISEMENT

Podul care traversează canalul Bistrița are mai multe bucăți de asfalt lipsă, astfel jantele și anvelopele unui autoturism au fost distruse.

Unii șoferi și-au distrus mașina în autostrada Moldovei A7

CNAIR a explicat că unul dintre rosturi era prost făcut, dar problema a fost remediată între timp.

ADVERTISEMENT

Cei 20 de kilometri inaugurați cu mare fast înainte de alegeriau stricat mai multe mașini, pentru că rosturile de dilatație nu erau gata.

Am primit 6 apeluri, am intervenit la toate. Majoritatea anvelopelor au fost distruse în urma loviturii cu corpuri contondente, respectiv bucățti din asfalt. La 5 mașini a fost necesară înlocuirea anvelopelor”, anunță Teodor Năstasă, proprietarul unei vulcanizări mobile, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Mariana Ioniță, director general al CNAIR, i-a găsit scuze constructorului.„Se dă în trafic această secțiune cu niște restricții de viteză de 90 km/h pentru că mai sunt mici lucrări de efectuat în zona împrejmuirilor, panourilor fonoabsorbante, șanțurilor, mici intervenții la rosturile podurilor. Aceste lucrări se vor finaliza în cursul lunii decembrie”, a explicat femeia.

Mai mult, o eroare de fabricație a unuia dintre rosturile de la pod ar fi creat situația neplăcută.

ADVERTISEMENT

„Imediat ce a fost constatată problema, au fost executate în regim de urgență lucrări de remediere, astfel încât la această oră se circulă în condiții de siguranță pe toată lungimea variantei ocolitoare Bacău”, a adăugat directorul CNAIR.

Cu toate acestea, după cum anunță Digi 24, pe Facebook șoferii se plâng că există nenumărate probleme, inclusiv lipsa tăblierului metalic care separă sensurile de mers în diferite locuri.

Din centura Bacăului au mai rămas 3 kilometri în lucru, care vor fi finalizați până în primăvară.

ADVERTISEMENT