Life

Lacul din România unde noaptea s-ar strânge ielele. Apa lui nu îngheață niciodată

Lacul despre care se spune că în jurul său se adună ielele. E pe meleagurile românești și apa lui nu scade sub temperatura înghețului.
29.02.2024 | 21:15
Lacul din Romania unde noaptea sar strange ielele Apa lui nu ingheata niciodata
Lacul despre care se spune că în jurul său se adună ielele. E pe meleagurile românești și apa lui nu scade sub temperatura înghețului. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Lacul din România unde noaptea s-ar strânge ielele. Apa lui nu îngheață niciodată. Are o culoare ireal de frumoasă și reprezintă un obiectiv turistic pe care ar fi bine să îl iei în calcul anul acesta, pentru primăvară sau vară.

Lacul despre care se spune că în jurul său se adună ielele. E pe meleagurile românești și apa lui nu scade sub temperatura înghețului

Lacul despre care se spune că în jurul său se adună ielele. E pe meleagurile românești și apa lui nu scade sub temperatura înghețului. Localizarea sa este la o distanță de 509 km față de București, turiștii trecând prin mai multe orașe.

ADVERTISEMENT

Traseul trece prin Pitești, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Orșova, Moldova Noua și Sasca Montană. Acest obiectiv de o frumusețe rară se numește lacul Ochiul Beiului, situat în rezervația Cheile Nerei din județul Caraș Severin.

Apa te impresionează și te lasă mut de uimire datorită clarității și culorii sale deosebite. În plus, oamenii de știință susțin că nu îngheață niciodată. Potrivit expressdebanat.ro, temperatura apei rămâne constantă tot timpul anului.

ADVERTISEMENT

Mai exact, se situează între 4 și 8 grade Celsius. Datorită acest fapt lacul Ochiul Beiului este un loc prielnic pentru păsările migratoare, stârcii cenușii și rațele sălbatice care nu mai pleacă în țările calde și stau în România în sezonul rece.

Lacul Ochiul Beiului și legenda din jurul său

Lacul Ochiul Beiului este situat într-o zonă magică, de o splendoare ieșită din comun și nu este de mirare că în jurul său se află o legendă care are legătură cu ielele. Se spune că ele ies noaptea pentru că sunt atrase de apă.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă cel mai des acest lucru în noaptea de Sânziene când se strâng în preajma lacului cu o culoare spectaculoasă. Ielele sunt extrem de frumoase și reușesc să îi vrăjească cu farmecul lor pe bărbații pe care-i întâlnesc.

O altă legendă vorbește de o localnică, o fată de păstor, care ar fi fost răpită de un turc ce era bei în Imperiul Otoman. A fost închisă într-un turn, dar a reușit să scape la un moment dat. Din păcate, nu a mai trăit mult pentru că beiul a dat ordin să fie ucisă.

ADVERTISEMENT

Fata s-a transformat în Pârâul Beușnița imediat ce a fost omorâtă. Fiul beiului, care era îndrăgostit de tânără, a început să plângă cu lacrimi amare, iar din lacrimile sale s-a format lacul Ochiul Beiului din ziua de azi.

De disperare că nu o poate readuce la viață băiatul beiului și-a pus capăt zilelor în același loc. Acesta este motivul pentru care lacul are forma unui crater oval sau a unui ochi cu diametrul de circa 20 metri. Adâncimea maximă a apei are undeva la 3,5 metri.

ADVERTISEMENT