Sport

Ladislau Boloni, 18 meciuri consecutive fără înfrângere în Franța! Victorie mare cu Bordeaux. Ce notă a luat Alexi Pitu

Ladislau Boloni a reușit o victorie mare cu Metz împotriva lui Bordeaux, una dinte contracandidatele la promovarea în Ligue 1.
16.04.2023 | 15:02
Ladislau Boloni 18 meciuri consecutive fara infrangere in Franta Victorie mare cu Bordeaux Ce nota a luat Alexi Pitu
Ladislau Boloni are 18 meciuri consecutive fără înfrângere în Ligue 2. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni continuă parcursul excelent în Ligue 2 și a urcat pe locul trei, la doar un punct de locul doi, ocupat de echipa lui Alexi Pitu, Girondins Bordeaux.

Ladislau Boloni atacă promovarea în Ligue 1 după Metz – Bordeaux 3-0

Metz a reușit să câștige fără drept de apel derby-ul pentru promovare de pe teren propriu cu Bordeaux. Echibibrul s-a rupt în minutul 40, când portarul Gaetan Poussin a văzut cartonașul roșu.

ADVERTISEMENT

Antrenorul David Guion a fost nevoit să îl trimită în teren pe portarul de rezervă, iar cel sacrificiat a fost chiar Alexi Pitu, înlocuit în minutul 42 cu Rafal Straczek.

Echipa antrenată de Ladislau Boloni a preluat conducerea imediat după pauză, prin reușita lui Jallow din minutul 49. Trei minute mai târziu s-a făcut 2-0, după golul marcat de Mikautadze.

ADVERTISEMENT

Atacantul georgian a reușit „dubla” în minutul 72, iar Metz se apropie la doar un punct de locul doi ocupat de Bordeaux. Le Havre e lider autoritar în liga a doua și e aproape promovată în Ligue 1, cu 64 de puncte după 31 de etape, la opt puncte distanță de Bordeaux.

Ce notă a primit Alexi Pitu în meciul contra lui Ladislau Boloni

Alexi Pitu a avut evoluție bună cât timp s-a aflat pe teren și a primit nota 6,2. Schimbarea sa a fost una tactică și forțată de cartonașul roșu primit de portar.

ADVERTISEMENT

Jucătorul transferat de la Hagi în această iarnă a jucat 10 meciuri la Girondins Bordeaux, care a plătit pentru mijlocașul stânga de 20 de ani aproximativ două milioane de euro, așa cum a dezvăluit Giovanni Becali la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Revenind la performanțele lui Ladislau Boloni, antrenorul român a acceptat să preia Metz vara trecută, după retrogradarea din Ligue 1. Clubul din Lorena are însă șanse bune să revină pe prima scenă a fotbalului din Hexagon.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a ajuns la a treia victorie în ultimele patru etape și a cincea în ultimele șapte runde, ceea ce spune multe. Victoria cu Bordeaux este chiar una dintre cele mai clare din acest sezon. Boloni a mai reușit să câștige cu 3-0 în acest sezon cu Amiens, în prima etapă.

ADVERTISEMENT