Sport

Ladislau Boloni, atac cu talpa la arbitrul care a oficiat meciul Metz – Guingamp 3-6: „Să nu îți mai vedem fluierul vreodată”

Echipa lui Loți Boloni, Metz, a pierdut duelul cu Guingamp la capătul unui meci de tip „roller coaster”.
13.09.2022 | 12:56
Ladislau Boloni atac cu talpa la arbitrul care a oficiat meciul Metz  Guingamp 36 Sa nu iti mai vedem fluierul vreodata
Ladislau Boloni, atac cu talpa la arbitrul care a oficiat meciul Metz - Guingamp 3-6: „Să nu îți mai vedem fluierul vreodată”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Loți Boloni, antrenorul lui Metz, a pierdut, scor 3-6, meciul cu numărul 8 din Ligue 2, cu Guingamp. Echipa antrenorului român a condus cu 3-1 după un sfert de oră, însă după mai multe decizii ale arbitrului, Metz a pierdut cu 3-6.

Ladislau Boloni, pe banca lui Metz în meciul nebun cu Guingamp

Ladislau Boloni, antrenorul român al lui FC Metz, a avut parte de un meci halucinant luni seară, în partida de pe teren propriu, cu Guingamp. Metz și-a arătat forța ofensivă, iar după 15 minute gazdele conduceau cu 3-1. Totuși, arbitrul francez, Pierre Gaillouste s-a dovedit a fi un factor decisiv în rezultatul meciului.

ADVERTISEMENT

În minutul 31, Kouyate a primit două cartonașe galbene la aceeași fază și a fost trimis în afara terenului. Au urmat apoi încă două eliminări pentru Metz: Oukidja (45+3) și Jean Jacques (56). Până la finalul meciului, oaspeții au marcat de cinci ori, dintre care două reușite chiar în prelungirile primei reprize.

În minutul 58, după ce al treilea jucător de la Metz a fost eliminat, un fan furios s-a îndreptat spre „centralul” partidei, iar meciul a fost oprit 30 de minute. Pierre Gaillouste s-a temut pentru siguranța brigăzii sale de arbitrii.

ADVERTISEMENT

Boloni, drastic cu arbitrul francez: „Ia-ți fluierul și ascunde-l să nu-l mai vedem vreodată!”

La conferința de presă, de la finalul partidei, Boloni a reacționat dur la adresa „centralului”. „Clar, limpede, din cauza lui am pierdut. Domnul care era acolo, nu-l numesc arbitru, a făcut show. Din păcate, a distrus nu doar rezultatul, ci și munca multor oameni”. 

„Am început bine, dar cum se poate să fluieri acel prim penalty… Apoi, cartonașul galben al lui Kouyate e extrem de îndoielnic. Nu îl atinge pe adversar, care joacă teatru, urlă, plânge… Mă întreb cum se pregătește acest băiat, vrea să fie arbitru în prima ligă sau deja este acolo… Doamne!”, a declarat Loți Boloni, potrivit L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Boloni a fost foarte supărat la conferința de presă și a continuat să critice deciziile lui Gauillouste. „Al doilea penalty și eliminarea… No comment. Ia-ți fluierul și ascunde-l să nu-l mai vedem vreodată! Uită de el! În minutul 20 trebuia să avem 3-0 în mod normal. Dacă ești arbitru, trebuie să ai și puțină pedagogie”, a mărturisit Boloni.

Metz, cea mai ofensivă echipă din Ligue 2

Metz se află în acest moment pe locul 8 în Ligue 2, cu 11 puncte. Echipa condusă de Boloni are cel mai bun atac din Ligue 2, cu 16 goluri marcate. În partida cu Guingamp, Metz a încheiat cu 7 fotbaliști pe gazon, iar acest lucru s-a văzut și pe tabelă.

ADVERTISEMENT

Formația lui Boloni a pierdut cu 3-6 și a ajuns la 13 goluri încasate în 8 partide. 3 victorii, 2 egaluri și 3 înfrângeri este bilanțul lui Boloni pe banca francezilor. Venit în luna iulie pe banca lui Metz, Ladislau Boloni a fost aproape să preia naționala României, însă înțelegerea a picat.

La conferința de presă, de la finalul meciului cu Guingamp, Boloni i-a luat apărarea portarului său Oukidja, care a plâns după eliminare. A fost dat afară pentru nimic. Zero erori! Va lua patru meciuri de suspendare, cinci… Iar acest arbitru va fi acasă, liniștit”a încheiat Boloni.

  • 8 este locul pe care îl ocupă Metz în Ligue 2
  • 3 victorii din 8 partide are Boloni pe banca lui Metz
ADVERTISEMENT