Sport

Ladislau Boloni, criticat dur de presa franceză după 2-5 cu AS Monaco: „Jenant! Metz continuă să se scufunde“!

Ladislau Boloni este antrenorul formației Metz, care nu are un sezon excelent, cu șanse mari de a retrograda la final de sezon, astfel românul a fost criticat de presa franceză.
31.03.2024 | 07:30
Ladislau Boloni criticat dur de presa franceza dupa 25 cu AS Monaco Jenant Metz continua sa se scufunde
Ladislau Boloni, misiune grea de salvare a lui Metz după un sezon dificil / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Antrenorul român se află pe banca lui Metz din 2022, alături de care a promovat în Ligue 1. Rezultatele întârzie să apară pentru Ladislau Boloni, iar francezii pare că nu mai au răbdare după prestațiile slabe. 2-5 sâmbătă, cu AS Monaco, un nou eșec extrem de dur.

Presa franceză, reacție dură la adresa echipei lui Ladislau Boloni

Metz se află pe penultima poziție, după 26 de etape finalizate, la 3 puncte de primul lor retrogradabil. Însă, nu timpul rămas până la finalul campionatului este problema, ci prestațiile francezilor, conform L’Equipe, care le-a catalogat ca „jenante“.

ADVERTISEMENT

Un alt cotidian francez, Republicain Lorrain, a spus că prestația clubului lui Boloni, care are un salariu fabulos la Metz, a fost una dintre cele mai slabe din acest sezon. Francezii au lăudat și jocul celor de la Monaco, care au părut desprinși din altă lume contra lui Metz.

„Les Messins au cedat jenant pe Saint-Symphorien, în fața unei trupe seducătoare din Monaco. Condusă cu trei goluri din startul jocului, Metz a oferit una dintre cele mai slabe prestații din acest sezon.“, au scris jurnaliștii de la Republicain Lorrain.

ADVERTISEMENT

Partida a debutat fulminant pentru Boloni, care s-a văzut condus de Monaco, scor 0-3, după doar 16 minute. Jurnaliștii francezi catalogau partida drept o umilință la adresa echipei lui Boloni, chiar de la pauză.

Reîntoarcerea de la cabine a adus un nou gol pentru monegasci, însă Metz a mai redus din dezavantaj treptat. Fostul atacant al tunarilor, Folarin Balogun, a ieșit la rampă și a închis tabela în minutul 87.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni, într-o corabie care se îndreaptă spre Ligue 2

Nu este prima dată când echipa lui Ladislau Boloni încasează 5 goluri în acest sezon. Trupa românului a pierdut cu Rennes, scor 1-5, chiar în prima etapă a sezonului actual, acum peste 7 luni.

Acest aspect îngrijorează, întrucât Metz pare aproape de Ligue 2, după doar un sezon de primă divizie. Cu un lot modest, Ladislau Boloni pare că nu reușește minuni, iar reîntoarcerea în eșalonul secund pare mai aproape decât credea.

ADVERTISEMENT

Programul nu este încurajator pentru trupa lui Boloni, care va întâlni cluburi precum PSG, Lille sau Rennes sau Brest. Toate sunt formații de primele opt poziții, ceea ce poate fi o provocare pentru acesta. Fanii lui Metz i-au mai cerut demisia lui Boloni recent.

ADVERTISEMENT