Sport

Salariul fabulos al lui Ladislau Boloni la Metz! Ce loc ocupă românul în topul antrenorilor din Ligue 1

Ladislau Boloni are un salariu fabulos la Metz în Ligue 1! Pe ce loc se clasează românul în topul antrenorilor din Franța.
21.03.2024 | 17:30
Salariul fabulos al lui Ladislau Boloni la Metz Ce loc ocupa romanul in topul antrenorilor din Ligue 1
Salariul lui Ladislau Boloni în Franța a fost dezvăluit de jurnaliștii din Hexagon. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Salariul fabulos al lui Ladislau Boloni la Metz a fost dezvăluit de francezi. Antrenorul român care luptă pentru evitarea retrogradării câștigă 70.000 de euro brut lunar și ocupă locul 10 în topul antrenorilor din Ligue 1. Liderul detașat al ierarhiei este spaniolul Luis Enrique de la PSG.

Salariul fabulos al lui Ladislau Boloni la Metz! Ce loc ocupă românul în topul antrenorilor din Ligue 1

După o lungă perioadă de secetă, Metz a reușit să câștige două meciuri consecutive în Ligue 1. Echipa antrenată de Ladislau Boloni le-a învins pe Nantes (2-0) și Clermont (1-0), însă a pierdut ultimul meci înainte de pauza pentru meciurile echipelor naționale împotriva lui Reims (1-2).

ADVERTISEMENT

Metz ocupă locul 17 în Ligue 1, penultimul, care duce direct în eșalonul secund. Celebrul ziar L’Equipe a publicat topul celor mai bine plătiți antrenori din Ligue 1, iar Ladislau Boloni și Metz se află la mijlocul clasamentului.

Antrenorul român ocupă locul 10, cu 70.000 de euro brut lunar, la egalitate cu antrenori precum Francesco Farioli (Nice), Eric Roy (Brest) și Will Still (Reims). Salariul anual net al lui Boloni la Metz este de 462.000 de euro (impozitul la sume mari în Franța este 45%).

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a preluat-o pe Metz în vara anului 2022. Antrenorul român a reușit să promoveze în Ligue 1 cu Metz cu care mai are contract până la finalul sezonului următor.

Luis Enrique, cel mai bine plătit antrenor din Ligue 1

Luis Enrique este de departe cel mai bine plătit antrenor din Ligue 1. Antrenorul spaniol al lui PSG, lider în clasament, câștigă 6,1 milioane de euro net anual pe Parc des Princes. Podiumul este completat la mare distanță de Adi Hutter (Monaco) cu 1,65 milioane și Patrick Vieira (Strasbourg) cu 1,45 milioane.

ADVERTISEMENT

Paulo Fonseca, Julien Stephan (Rennes) sau Jean-Louis Gasset (Olympique Marseille) sunt alți antrenori din Ligue 1 care au un salariu de peste 1 milion de euro net anual.

Pascal Gastien (Clermont, 264.000 de euro), Michel Der Zakarian (Montpellier, 200.000 de euro) și Carles Martinez Novell (FC Toulouse, 132.000 de euro) sunt cei mai prost plătiți antrenori din Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Jucătorii de la PSG domină topul salariilor din Ligue 1

Cei mai bine plătiți 10 jucători din Ligue 1 vin de la PSG. Topul este dominat de Kylian Mbappe. Atacantul francez este plătit cu 39,6 milioane net anual pe Parc des Princes. Următorii sunt Ousmane Dembele, Marquinhos și Lucas Hernandez, care primesc de la 7,4 milioane la 7,2 milioane de euro.

Primii fotbaliști în topul celor mai bine plătiți din Ligue 1 și care nu vin de la PSG sunt Aubameyang (Marseille) și Ben Yedder (Monaco), locurile 11-12. Cei doi fotbaliști au un salariu net anual de 4,3 de milioane de euro.

Conform L’Equipe, Alexi Pitu, transferat în Ligue 2 la Bordeaux la începutul anului trecut, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, are un salariu de 165.000 de euro net anual. În cazul în care Bordeaux va promova în Ligue 1, Alexi Pitu va avea un salariu de 264.000 de euro de net anual.

ADVERTISEMENT