Sport

Lamine Ghezali ratează și meciul cu U Cluj: ”Am decis să-l oprim”

Dinamo se pregătește de meciul cu U Cluj, partidă care se va disputa pe terenul neutru de la Mediaș, fără Lamine Ghezali, în continuare accidentat.
03.08.2023 | 14:20
Lamine Ghezali rateaza si meciul cu U Cluj Am decis sal oprim
Lamine Ghezali ratează și meciul cu U Cluj: ”Am decis să-l oprim”. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Lamine Ghezali a lipsit cu Sepsi, așa cum FANATIK anunța în exclusivitate, din cauza unor probleme medicale. Acum, situația pare să rămână neschimbată și Lamine Ghezali va ”sări” și partida cu ”frații” de la Universitatea Cluj. Anunțul a fost făcut de antrenorul Ovidiu Burcă, în cadrul unei conferințe de presă.

Lamine Ghezali ratează și meciul cu U Cluj: ”Am decis să-l oprim”

”Aștept ca jucătorii de atac să aibă mai multă personalitate și curaj, e nevoie de obrăznicie, tupeu, creativitate în ultimii metri. Ghezali, jucătorul care ne-a adus acest lucru în prima parte a sezonului, a avut din păcate niște dureri și am decis să-l oprim, pentru a se reface la capacitate maximă. Sper că jucătorii care-l vor înlocui vor găsi drumul spre poarta adversă”, a transmis Burcă.

ADVERTISEMENT

Fără punct în SuperLiga, Dinamo va juca mult mai agresiv, potrivit antrenorului Burcă. ”O să avem un joc mai agresiv în ultimii metri de teren. Să construiești un joc de atac e mai complicat, e mai ușor de antrenat jocul defensiv. Apropo și de toate discuțiile, că trebuie să avem alte abordări, am adus jucători de atac care trebuie să înțeleagă anumite mișcări. Începem să finisăm anumite lucruri, vom arăta mai multă claritate și agresivitate la finalizare, asta ne-a lipsit”, a declarat antrenorul lui Dinamo.

În urmă cu o săptămână, înainte de meciul cu Sepsi, Ovidiu Burcă comenta informația oferită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia atacantul este accidentat. ”Am avut niște probleme medicale legate de Amzăr și de Ghezali. Vor fi niște schimbări, dar Politic și Gregorio au jucat în niște campionate puternice, cu intensitate, doar că adaptarea lor poate dura încă puțin”, a comentat Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT

Lamine Ghezali a fost providențial pentru Dinamo în sezonul trecut de Liga 2, reușind să contribuie decisiv la promovarea echipei, însă în primele etape de SuperLiga nu a convins. Așadar, analistul FANATIK SUPERLIGA Dănuț Lupu nu a fost surprins să vadă că atacantul francez nu a reușit să se impună în fața unor adversari mult mai valoroși.

”Un jucător bun, dar care mi-a dat impresia că joacă doar pentru el. Ghezali, ăsta care le-o cam dă la toți printre picioare… Nu are totuși forța necesară să facă o diferență în Liga 1! În liga a doua a făcut-o puțin, dar eu cred că dacă l-au învățat puțin și sunt și jucători cu experiență mult mai mare, îi va fi mult mai greu.

ADVERTISEMENT

A încercat să i-o dea și lui Bancu printre picioare, dar trebuie să înțeleagă și el că e alt nivel. Sunt alți jucători! Nu neapărat umflat. Un jucător foarte bun pentru liga a doua, dar care mai are foarte multe de făcut pentru Liga 1. E un pic mai circar așa”, a comentat fostul mare fotbalist.

Pentru Dinamo, Ghezali a jucat 33 de partide și a înscris de 13 ori, însă reușitele sale au fost trecute în cont doar în liga secundă, unde nivelul este foarte scăzut, comparativ cu SuperLiga. Cu toate acestea, fanii dinamoviști și antrenorul Ovidiu Burcă au anunțat de mai multe ori că au încredere în continuare că atacantul francez își va reveni și va ajuta echipa să se salveze de la retrogradare în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Singura veste bună pentru Dinamo, înainte de meciul cu Universitatea Cluj, ar fi că partida se joacă la Mediaș, pe teren neutru, din cauza festivalului Untold, care alungă Universitatea Cluj din oraș în fiecare an. De altfel, Alex Chipciu mărturisea în urmă cu o etapă că echipa clujeană nu se simte bine la Mediaș, stadion unde nu se simte presiunea de pe Cluj Arena.

ADVERTISEMENT
Tags: