Life

Lanțul românesc de restaurante care a dat lovitura. Are un profit ireal și patronii vor chiar mai mult. E preferatul multor români care au uitat de celebrele MC Donalds sau KFC

Restaurantul românesc care va lua fața celebrelor KFC și MC Donalds. În viitor, afacerea se va extinde și pe plan internațional.
28.04.2024 | 15:10
Lantul romanesc de restaurante care a dat lovitura Are un profit ireal si patronii vor chiar mai mult E preferatul multor romani care au uitat de celebrele MC Donalds sau KFC
Restaurantul românesc care va lua fața celebrelor KFC și MC Donalds. Sursa foto: Pixabay, Freepik
ADVERTISEMENT

KFC și MC Donalds au competiție serioasă. În ciuda faptul că cele două restaurante de tip fast food au renume internațional, pe piața din România, un restaurant local își propune să le ia fața. Iată cine este competitorul numărul 1 al celor două restaurante faimoase.

Spartan, lanțul românesc de restaurante fast food își propune să se extindă

Restaurantele de tip fast food ocupă un loc special în topul preferințelor românilor. Majoritatea celor cărora le este poftă de o astfel de tentație culinară, optează pentru lanțurile deja cunoscute.

ADVERTISEMENT

KFC și MC Donalds au câștigat popularitate în România, dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Cele două restaurante de tip fast food cunoscute în toată lumea sunt pe cale să piardă pozițiile fruntașe la noi în țară.

Cel care le ”amenință” este un restaurant de tip fast food românesc, unde oamenii aleg să mănânce din ce în ce mai des. Spartan, căci despre el este vorba, are de gând să se extindă și să ocupe locul 1 în topul restaurantelor fast food.

ADVERTISEMENT

Lanțul românesc a fost vândut la începutul lui 2023 de câtre Ștefan Mandachi, iar acum se află în plină expansiune. Potrivit profit.ro, Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro.

Anul 2023 a fost un an foarte bun pentru lanțul românesc. În toate cele 75 de locații deschise în România, Spartan a avut peste 7 milioane de clienți. Reușita de anul trecut i-a motivat pe noii asociați să nu se oprească aici.

ADVERTISEMENT

Spartan vrea să implementeze modelul franciză în Europa

Pentru că totul merge ca pe roate, afacerea românească va intra într-o etapă de îmbunătățire ce include extinderea pe plan local și internațional. Spartan are de gând să deschidă, în perioada următoare, încă 50 de locații naționale.

Planul nu se oprește aici, căci ținta măreață este pătrunderea pe piața internațională. Directorul general Spartan România și echipa sa vor să implementeze modelul franciză în Europa. Prima țară ”vizată” este Spania, unde deja se află două locații Spartan.

ADVERTISEMENT

Noii asociați Spartan, Remus Cosovanu și Răzvan Nanuș au de gând să introducă noi preparate în meniul Spartan. De asemenea, tot de pe lista planurilor de viitor face parte și deschiderea unor noi locații în apropierea zonelor de birouri.

Spartan are de gând să deschidă o școală de management, dar și să schimbe modul de funcționare al tuturor locațiilor. În viitor, se va pune accent pe reducerea consumului de energie electrică, dar și pe colectarea selectivă a deșeurilor.

ADVERTISEMENT
Tags: